×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
11 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Nagyüzem a vívóknál, edzőtáborban a kicsik és nagyok

2015.08.10 - 18:23
Megosztás :
 • Nagyüzem a vívóknál, edzőtáborban a kicsik és nagyok

  A Szatmárnémeti Sportklub és a Szatmárnémeti Városi Sportklub vívói is edzőtáborban voltak az elmúlt napokban, így készülve az év utolsó hónapjaiban sorra kerülő versenyekre.

  Az SK utánpótlás korosztályos párbajtőrvívói, Mácska Ádám, Zimán Dávid, Szilágyi Balázs, Alex Oroian, Pfeifer Melany, Kató Zsófia és Szabó Boglárka még július második felében utaztak el a Bucsecs-hegységbe, a Predeal üdülőtelepülés közelében található Forban turistaházhoz, ahol a Steaua edzőközpontjában majd’ másfél héten keresztül alapoztak további negyven, hasonló korú párbajtőrvívóval együtt. Nagy Lehel edző kísérte el a szatmáriakat, a sportolók pedig napi két edzést végeztek, taktikai és fizikai felkészülés zajlott. Nagy Lehel elmondta, az alapozás most hazai környezetben folytatódik, ugyanis szeptember elején megkezdődnek az kadett európai körversenyek, ahol érintettek az SK fiú és lány vívói is, az első megmérettetést Szerbiában fogják rendezni.

  A párbajtőrvívókat követték a Forban háznál a tőrvívók. A Simona Surducan, Dan Șuta edzőpáros Pótor Andrea, Figus Klaudia, Körössy Melissa, Cristina Anderco, Diana Șuta, Teodora Șofran, Teodora Turdean, Tudor Surducan, Gábor Dániel és Gábor Enoch vívókat kísérték el múlt hét hétfőn a prahovai edzőtáborba, ahol hasonló program várta őket, mint a párbajtőrvívókat. Kedd reggel utaznak vissza Szatmárnémetibe. „Nagyon jól teljesítettek a sportolóink az edzőtáborban. A taktikai és fizikai felkészülés is jól sikerült, az elmúlt hétvégén pedig szabadasszókat rendeztünk a többi sportolóval együtt egyéniben és csapatban is. A körülmények kiválóak voltak, hiszen a hegyvidéket elkerülte a kánikula, 15–16 Celsius fok volt” — mondta lapunknak Șuta. A szatmári kadett és junior korosztályos tőrvívók egyébként szeptember 5–8. között hazai közönség előtt kezdik meg az őszi vívóidényt, hiszen a Csipler Sándor Vívóterem ad majd otthont a pontszerző Szövetségi Kupa versenysorozat első fordulójának.

  A Szatmárnémeti VSK felnőtt férfi párbajtőrvívói, Csiszár Ferenc érdemes edző vezetésével Nagyvárad mellett edzenek. A román bajnokcsapatból egyedül Adrian Pop hiányzott, ő személyes problémái miatt nem tudott a társaival tartani. Adrian Szilágyi ugyanakkor hátsérülését is itt, az edzőtáborban kezeli. Andrei Timoce és Árkosi Bertalan is részt vesz a központosított alapozáson. Megkérdezésünkre a mesteredző elmondta, hogy nagyon jól haladnak a felkészüléssel, napi több edzést is tartanak, de inkább a fizikális felkészülésre helyezik a hangsúlyt. A vívók egy Nagyvárad és Váradszentmárton közötti hotelben vannak elszállásolva, Csiszár kiemelte, hogy a körülmények nagyon jók.

  A párbajtőrvívó fiúk következő versenye a Román Kupa lesz, amelyet október elején rendeznek Konstancán

  Cookie