×
2020. 09 22.
Kedd
Móric
26 °C
Derült
1EUR = 4.86 RON
1USD = 4.12 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Nagyváraddal alapoznak a Brno elleni meccsre

2019.12.06 - 10:39
Megosztás:
Nagyváraddal alapoznak a Brno elleni meccsre

A női kosárlabda élvonal Nyugati csoportjának a 7. fordulójának a meccsét hazai pályán játssza szombaton 18 órától a Szatmárnémeti VSK csapata.

A sereghajtó, és egyedüliként nyeretlen Nagyváradi CSU Rookies érkezik ellenfélnek. Veres Attila edző játékoskeretében három idegenlégiós van: a 24 éves montenegrói Ivana Vujovic, a 21 éves montenegrói Teodora Saric, illetve a 23 éves egyesült államokbeli és kanadai kettős állampolgárságú 24 éves Allison Zalin. Mellettük három romániai lány „nagykorú: Evelyn Judeu 19, Kokovay Melánia 23, Ruxandra Chiș 26 éves. A többiek 17 éven aluliak, sőt, a keret legfiatalabb játékosa a 14 éves Diana Antonia Roșu. Így az eddigi hétből hét meccset vesztett el a bihari alakulat, a legszorosabb meccsét pedig Kézdivásárhelyen játszotta, ahol a KSE 55–42-re tudott nyerni.

A nagyváradiak a második fordulóban fogadták a Szatmárnémeti VSK-t a bajnoki odavágón. Akkor csak 22 pontig jutottak el, ez volt a legkevesebb, amit egy bajnoki meccsen dobtak. 73 ponttal szórta meg a VSK az ellenfelét, ennél nagyobb különbséggel egyik csapat sem verte a Rookies-t.

Ezek után egyetlen kérdése lehet a szombati meccsnek: mekkora különbséggel tud nyerni a VSK. Ugyanakkor Mauro Procaccininek lehetősége lesz felkészíteni a tanítványait a szerdai nemzetközi találkozóra, a Női Közép-Európa Ligában ugyanis első hazai meccsét játssza a szatmári csapat, az ellenfél pedig az eddig még veretlen Basket Žabiny Brno lesz.

A szombati Szatmárnémeti VSK – Nagyváradi CSU Rookies bajnoki mérkőzés 18 órakor kezdődik a Both Katalin Sportteremben.

Pesek Attila

Cookie