×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
21 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Napirenden a sertéspestis, a migránshullám és a koronavírus

2020.06.30 - 17:19
Megosztas :
 • Napirenden a sertéspestis, a migránshullám és a koronavírus
  A belügyi egységek vezetőivel tartott szokásos heti egyeztetést Radu Bud kormánymegbízott, a sertéspestis, a migránshullám és a koronavírus kapcsán megyei helyzetképet vázoltak.

  Radu Bud kormánymegbízott a belügyi egységek vezetőivel tartott szokásos heti ülésen kielemezte az afrikai sertéspestis terjedésének megakadályozása érdekében hozott állategészségügyi előírások betartását. A keddi egyeztetésen elhangzott, hogy Szatmár megyében jelenleg három aktív sertéspestisgóc van, erdődhegyi, szilágypéri és szaniszlói állattartók kisgazdaságában, és mindhárom településen betartják a betegség terjedésének megakadályozására hozott procedúrákat.

  A gyűlésen elhangzott az is, hogy az utóbbi napokban nagyobb migránshullám próbál a megye határszakaszain nyugat felé eljutni, ezért a prefektus azt kérte, hogy a jelenség visszaszorítása és a határsértők feltartóztatása érdekében fordítsanak kiemelt figyelmet a határszakaszokra, de megyei ellenőrzési pontokat is állítsanak fel.

  Kiterjedt ellenőrzésekre számíthatnak a következő időszakban a vendéglátóipari egységek, az adócsalás megelőzésére irányuló vizsgálódás mellett a veszélyhelyzet idején érvényes előírások betartását is számonkérik az üzemeltetőktől.

  Szatmár megyében egyébként hét napja nem regisztráltak újabb, koronavírussal fertőzött személyt, 76 esettel megyénk országos viszonylatban azon megyék között van, ahol a legalacsonyabb az igazolt koronavírusos személyek száma, ami azt igazolja, hogy a szatmáriak betartották a hatóságok utasításait — áll a prefektusi hivatal közleményében, amely kitér arra is, hogy a megyében eddig közel 8 ezer tesztet végeztek el és több mint 6500 személyt teszteltek. Azért, hogy a helyzetet a továbbiakban is ellenőrzés alatt lehessen tartani, a kormánymegbízott arra kéri a megye lakosságát, hogy a továbbiakban is tartsák be a fizikai távolságtartásra vonatkozó előírásokat, és viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot a zárt terekben.

  Cookie