×
2021. 05 12.
Szerda
Pongrác
14 °C
Derült
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Ne hagyjuk hátra őket!

2021.04.12 - 17:00
Megosztás:
Ne hagyjuk hátra őket!
Sokan papírdobozokban hagyják hátra a kutyákat / Fotó: bbc.com
A szatmárnémeti Freelife Egyesület egyre több elhagyott kutyusra bukkan mentőakciói során.

A megye legtöbb kóbor kutyáról gondoskodó egyesülete a közösségi oldalán számolt be arról, hogy kutyamentő akcióik során egyre több hátrahagyott, papírdobozokba csomagolt kiskutyára bukkannak munkatársai. A nem kívánt kiskedvenceket legtöbbször szeméttárolók előtt, városon kívül, a legforgalmasabb útszakaszok mentén, „jobb esetben” pedig mezőkön, árokpartokon helyezik el, perceken belül átázó papírdobozokban.

E jelenség évek óta tapasztalható Szatmárnémetiben is, annak ellenére, hogy a Freelife és számos más egyesület az ivartalanítás mellett kampányol állandó jelleggel. Mint közismert, az ivartalanítás az egyetlen olyan módszer, amely által hatékonyan kezelhető az állatszaporulat. Az állatvédő civil szervezetek szélmalomharcot vívnak a tulajdonosok többségével, hiszen az ivartalanítás híján a jövőben is rengeteg kutya fog majd az utcákra kerülni. Az, hogy a nem kívánt állatokat magukra hagyjuk, nem megoldás, egyáltalán nem humánus módszer. Ha már úgy döntünk, hogy lemondunk a kezdetben aranyosnak és nélkülözhetetlennek tartott háziállatról, tegyük azt a lehető legkíméletesebben! A Freelife Egyesület és más állatmentő civil szervezetek azért dolgoznak, hogy a hátrahagyott kutyusok számára megadassék egy második esély egy biztonságosabb jövőre. A menhely nem jelent végleges megoldást, hiszen mint jól tudjuk, a legjobb az lenne, ha minden kutyus megfelelő gazdihoz kerülne, viszont még mindig jobb, mint ha a semmi közepén magukra hagyjuk őket. Mindennél fontosabb tehát, hogy éljünk az ivartalanítás lehetőségével, a nem kívánt kutyákkal pedig a lehető leghumánusabb módon bánjunk.

Kallós András

Segítséget kér a Freelife
A Freelife Egyesület a lakosság jóindulatában bízva kér segítséget, hiszen egyre több a kóbor kutya. Minden segítség sokat számít.
Várják a régi-új gazdikat
A Freelife Egyesület önkéntesei újabb kutyákat fogadtak be, gazdik jelentkezését várják.
Fogadj örökbe, ne vásárolj!
A szatmárnémeti Rescued Cat Society macskamentő egyesület felelős örökbefogadókat keres utcán talált és befogadott cicák számára. Az egyesület örökbefogadási szerződéssel dolgozik.
Cookie