×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
16 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Négy beteget megölt, kilencet megsebesített egy Buzău megyei kórház egyik páciense

2019.08.18 - 10:05
Megosztas :
 • Négy beteget megölt, kilencet megsebesített egy Buzău megyei kórház egyik páciense

  Négy beteget megölt, további kilencet pedig megsebesített egy infúziós állvánnyal a Buzău megyei Săpoca község neuropszichiátriai kórházának egyik páciense.

   

  A megyei rendőr-főkapitányság vezetője, Laurenţiu Pantazi szerint a beteg bement egy infúziós állvánnyal két kórterembe és rátámadt a páciensekre. Az első információk szerint négy személyt megölt, kilencet pedig súlyosan megsebesített. Néhánynak közülük koponya- és agyi sérüléseik vannak.

   

  Az agresszor 38 éves, a Buzău megyei Săgeata községből származik, és a csütörtöki nap folyamán utalták be a kórházba alkoholelvonási tünetekkel. A támadás után megpróbált elmenekülni, egy másik beteg kórházba utalása okán az egészségügyi intézményben tartózkodó rendőrnek azonban sikerült megállítania.

   

  A férfit őrizetbe vette a rendőrség.

   

  A săpocai pszichiátriai kórház igazgatója, Viorica Mihalaşcu az Antena 3 televíziónak nyilatkozva azt mondta, az agresszív férfinél egy akut pszichotikus epizód lépett fel, melynek nyomán hajnali 3 óra 30 perckor rátámadt előbb a saját kórtermében fekvő betegekre, majd az egyik szomszédos kórterem pácienseire.

   

  Az igazgató megerősítette, hogy 13 áldozata van a támadásnak. Közülük hárman a săpocai kórházban életüket vesztették, egy negyedik személy pedig a Buzău megyei sürgősségi kórházban halt bele koponya- és agyi sérüléseibe. További három betegnek szintén súlyos koponya- és agysérülései vannak, hatan pedig enyhébb arcsérüléseket szenvedtek.

   

  "A férfi a normál felügyeleti rendszerű kórterembe volt beutalva, nem voltak olyan tünetei, amelyek előre vetítették volna a bekövetkezett szerencsétlenséget" - mondta még az igazgató, hozzátéve, hogy "minden kevesebb mint egy perc alatt, nagyon gyorsan történt", a támadás bekövetkeztekor az osztályon tartózkodó három ápoló nem tudott közbelépni.

   

  Az ügyben vizsgálatot indított a Buzău megyei törvényszéki ügyészség.

  AGERPRES / (RO - szerző: Dorin IVAN, szerkesztő: Marius FRĂŢILĂ; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

  Cookie