×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
9 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Egészség

Négy divatos és trendi sport

2012.05.16 - 14:57
Megosztás :
 • Négy divatos és trendi sport

  Manapság már a futáson kívül vannak modernebb sportok. A squash-t, aquafitness-t, zumbát vagy kangoo-t érdemes kipróbálni, ha valami újra vágyunk. De mitől is olyan jók ezek a sportok?

  A squash-t, ismertebb nevén fallabdát egy speciális teremben kialakított pályán játsszák, a teniszben használatos ütőkkel és egy gumilabdával. Korosztálytól függetlenül lehet űzni. A fallabda előnye, hogy rövid idő alatt minden izmot átmozgat, nem megterhelő, mégis hasznos. Ugyan inkább a férfiak körében elterjedt ez a sportág, de egyre több hölgy is próbálkozik vele. Mivel ketten játsszák, így egyáltalán nem unalmas. Akár a párunkkal közösen is eljárhatunk fallabdázni. Időjárástól független, így télen-nyáron elvezhetjük.

  Az aquafitness egyik előnye, hogy ugyan keményen edzünk, de egy percig sem érezzük, hogy izzadunk - hála a víznek, amiben vagyunk. Noha sokak szerint elég macerás sport, akik szeretnek uszodába járni, azok számára az aquafitness remek szórakozásnak ígérkezik. Az úszással ellentétben ez egy csoportos foglalkozás. Sokban hasonlít a szárazföldi aerobikhoz, viszont az aquafitness-nek sokkal több előnye van. A víz jótékony hatásának hála kíméli az ízületeket és a gerincet, így akár túlsúlyosok vagy gerincbántalmakkal küzdők is űzhetik ezt a sportot.

  A szökdécselős kangoo egy egészen izgalmas sport. Sokan biztosan megijednek tőle, mivel elég veszélyesnek tűnik, viszont közel sem az. A kangoo-cipőben hatalmasakat tudunk ugrani, de a speciális lábbeli megóvja a lábunkat a becsapódástól, így nem árt az ízületeknek. A kangoo edzés rendkívül intenzív. A közel 50 perces edzés alatt jó pár kilótól megszabadulhatunk.

  Zumba: a "gyors mozgás és a szórakozás". Ez a mozgás a fitnesz és latin táncok mozgásainak kombinációja. Salsa, flamenco tánclépésekre épülő, mindenki számára követhető mozgás. Minden zumba edzés egy nagy buli, ha nem is vesszük észre, akkor is dolgozunk és veszítünk súlyúnkból. Nem nehéz a koreográfia, mindenkinek ajánlott aki szereti a lengő mozgást és a latin zenét!

  Cookie