×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Négy középiskolai osztály indul

2020.05.29 - 10:05
Megosztás:
Négy középiskolai osztály indul
A 2020/2021-es tanévben a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum négy középiskolai — két elméleti és két szakiskolai — osztályba várja a leendő kilencedikesek jelentkezését.

Lassan három évtizede, hogy Szatmárnémetiben, ahol a katolikus oktatásnak nagy múltja van, újra elkezdődött az ifjúság katolikus szellemben való nevelése. Az 1991/1992-es tanévkezdés óta a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum folyamatosan gyarapodott, bővült, jelenleg közel kétszáz óvodása és több mint félezer diákja van az iskolának. A tanulók folytonosságot élvezhetnek az óvodától az érettségiig a jól képzett oktatóik útmutatásával, a korszerűen felszerelt imateremmel, könyvtárral, informatika szakteremmel, tornateremmel, sportpályával, díszteremmel, étkezdével, parkosított udvarral rendelkező iskolában. A tanintézmény oktatói-nevelői munkájának színvonalasságát pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy évek óta rendszeresen kiemelkedő eredményeket érnek el diákjai a különböző országos és nemzetközi tantárgyversenyeken, megmérettetéseken, nagyon jól szerepelnek a záróvizsgákon — a nyolcadikosok országos felmérésén és az érettségin —, a frissen végzettek közül pedig sokan folytatják elismert felsőoktatási intézményekben a tanulmányaikat.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum a 2020/2021-es tanévben egy 25 fős előkészítő osztályt, egy 30 fős ötödik osztályt, valamint két elméleti oktatást kínáló IX. osztályt és két IX-es szakosztályt indít — tájékoztatta lapunkat Ádámkó István iskolaigazgató.

Az induló középiskolai osztályok közül 28 helyet hirdettek meg az elméleti oktatásban, vallásturizmus–intenzív idegen nyelv szakon. Az osztályba június 2–5. között lehet jelentkezni a beiratkozási űrlap mellékletének leadásával vagy elektronikus beküldésével a felveteli.ham@gmail.com címre, melynek tartalmaznia kell az V–VIII. osztályos hittan (vallás) tantárgy átlagát. Az írásbeli hittanvizsga idén elmarad, június 11-én viszont telefonos interjú készül a diákokkal, ennek rendjét és módját a beiratkozottakkal egyeztetik. A másik, szintén elméleti líceumi kilencedik osztályban 14 hely matematika–intenzív informatika szakos, 14 hely pedig természettudományok szakos, melyben intenzív idegennyelv-oktatás zajlik.

A tanintézmény szeptemberben két szakosztályt indít, mindkettő két szakosítású: a mechanika–elektronika–automatizálás osztályban duális képzés zajlik, 14 helyre várják az elektronikai–műszerész szakra jelentkezőket és a leendő autószerelő szakosokat (14 hely), míg a közélelmezés–turizmus szakosztályban 14 helyre várják a leendő pincérek és szintén 14 helyre a leendő szakácsok jelentkezését. A szakoktatás képzési időtartama 3 év, formája pedig nappali rendszerű.

Bumbuluţ Krisztina

Képzőművészeti kiállítás nyílt Szatmárnémetiben
A Képzőművészek Országos Egyesülete Szatmár megyei fiókszervezetének szervezésében nyílt meg tegnap az ez évi utolsó tárlat.
Alakul a város legnagyobb parkja
Technikai okok miatt és a minőség érdekében határidő-hosszabbítást kért a kivitelező, hiszen füvesíteni, játszóteret gumírozott védőburkolattal ellátni csak adott időjárási viszonyok között lehet.
Különleges, egyedülálló múzeum
Távolról sem megszokott, közösségi térként is működő múzeum készül, amelynek keretében 6000 négyzetméteres, központi ingatlant és területet kapnak vissza rendbe téve a szatmáriak.
Cookie