×
2020. 05 28.
Csütörtök
Emil, Csanád
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.40 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

Négy versenyt rendeztek a pusztadaróci Mikulás Kupán

2015.12.11 - 18:20
Megosztás :
  • Négy versenyt rendeztek a pusztadaróci Mikulás Kupán

    Folytatja a pusztadaróci általános iskola vezetősége azt a hagyományt, amelyet öt évvel ezelőtt indított el a tavaly elhunyt egykori testnevelő tanár, Filip Márta.

    Az 1–8. osztályos diákoknak kiírt Muikulás Kupára idén is a megye négy iskolájából érkeztek sportolók, akik három sportágban mérhették össze erejüket. A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapatát Filip Zoltán, a lázári Petőfi Sándor Általános Iskola csapatát a tanintézmény testnevelő tanára, a szamosdarai általános iskola csapatát Izsáki Arnold testnevelő tanárok kísérték el, a házigazda szerepét pedig Márton Simona testnevelő tanár csapata töltötte be. Erdei Enikő iskolaigazgató meghívásának eleget téve a tornán tiszteletét tette Găman Mihály, Pusztadaróc polgármestere és Vincze Sándor alpolgármester, Gnánd Zoltán, a kisebbségi oktatásért felelős tanfelügyelő, illetve Godzsa Zsolt, a Romapárt Fiatal Szervezetének Szatmár megyei elnöke.

    A torna egy nagy közös bemelegítéssel kezdődött, amelyet Brigitta zumbaoktató vezetett. Az első próba az elméletis tanulók között lezajló staféta volt, ennek nyertese a Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata lett. A fiúk labdarúgó megmérettetésén öt csapatból a lázáriak bizonyultak a legjobbaknak, míg a kosárlabda-tornán Filip Zoltán képzett diákjai vitték el a kiérdemelt első díjat. A lányok focikupáján a legharciasabb csapatnak a házigazdák bizonyultak. A több mint száz résztvevő egy élménnyel gazdagodott, de nem maradhattak el az oklevelek, az érmek, a kupák és a kisebbek mikuláscsomagok.

    Cookie