×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Negyedik bajnoki cím a VSK párbajtőrvívó srácainak

2019.05.12 - 14:49
Megosztas :
 • Negyedik bajnoki cím a VSK párbajtőrvívó srácainak

  Hatalmasat küzdöttek a Szatmárnémeti VSK párbajtőrvívó férfiai, így zsinórban harmadik éve szerezték meg a felnőttek csapatbajnoki címét.

  A tavalyihoz hasonló felállásban, Adrian Szilágyi, Mácska Ádám, Alex Oroian és Szép Márton (Árkosi Bertalan sérülés miatt volt kényetlen kihagyni az idei kiírást) nem sok esélyt adott ellenfeleinek, és csupán két meccsen hagyott izgulni valót – de nem is akármilyet.

  A várakozásoknak megfelelően a Dinamo Bukarest és a CS Universitatea Craiova első számú csapatai voltak az erős ellenfelek a Csiszár Ferenc, Nagy Lehel edzőpáros legényeinek. Ráadásul az olténiai csapat bizakodva várt a szombati és vasárnapi Szuperligát, miután pénteken, az egyéniben Mario Perșu révén arany, a szatmári származású Csáki-Nyisztor Sándor révén pedig bronzérmet szereztek. Érdekes módon azonban ők nem kaptak szerepet az első csapatban – Nyisztor-Csáki még a második csapatból sem kért –, így a Liviu Dragomir, Alin Mitrică, Alin Sbîrcia, Ștefăniță Vîlceanu négyes kellett volna leállítsa a szatmári „gyorsot”. Viszont számukra az ezüstérem sem jött össze a Craiovának, hiszen 43–42-re kapott ki a VSK-tól, majd 45–40-re vesztett a Dinamoval szemben, így a favoritnak számon tartott Craiova a 3. lett. A Dinamo a második helyen zárt, hiszen a fővárosi alakulat az egyéni ezüstérmes Adrian Dabijával, Mahringer Józseffel, Claudiu Pavellel és az ex-VSK-s Andrei Timoceéval 42–41-re kikapott a VSK-tól.

  A szatmári párbajtőrvívók így több mint egy évtizede uralják a felnőtt férfiak mezőnyét. A Szatmárnémeti SK legutóbb 2013-ban szerzett ezüstérmet, a következő években viszont a VSK vette át az „ügyeletes” szerepét: 2014-ben és 2016-ban ezüstérem, 2015-ben, 2017-ben, 2018-ben és 2019-ben viszont bajnoki címet ünnepelhetett.

  Az SZSK-t most fiatal srácok alkotják, akik még a gyerek, kadett vagy esetleg a junior korosztályban kell bizonyítsák rátermettségüket: Tudor Surducan, Luca Gurza, Szabó Szabolcs, Lucas Serghie felállásban a 7. helyen zártak, de vélhetően, néhány év múlva tőlük várjuk majd a bajnoki éremszerzést.

  Pesek Attila

  Cookie