×
2020. 08 05.
Szerda
Krisztina
29 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Nagykároly

Nem lesz adóemelés az új adótörvény miatt

2017.11.22 - 10:32
Megosztás:
 • Nem lesz adóemelés az új adótörvény miatt

  Nem lesz számottevő változás az adózási rendben nagykárolyi viszonylatban, hangzott el a városi tanács tegnapi ülésén.

  „Hatmillió lejes veszteséggel számolunk a helyi költségvetésben a kormány intézkedése miatt. Ez az összeg Nagykároly éves büdzséjének alakítása szempontjából nagyon húsbavágó. Persze nem csak mi vagyunk ilyen helyzetben, hiszen a nagyobb városok még nagyobb mínuszokat könyvelhetnek el emiatt. Nem kell sokáig várni, hogy a kormánypárt színeiben tevékeny polgármesterek elkezdjenek tiltakozni a döntés miatt. Bukarestben, Kolozsváron, Nagyváradon már vannak hangok és megnyilvánulások ezzel kapcsolatban. Azt tudom mondani, hogy ha a kormány nem tartja be az ígéretét, és nem kárpótolja az önkormányzatokat, akkor nemcsak hogy lehetetlen lesz beruházásokkal foglalkozni, de az egész önkormányzati apparátus összeomolhat” — fejtette ki Kovács.

  A helyi tanácsosok döntése értelmében a nagykárolyi helyi adók és illetékek befizetésével kapcsolatban a jövő évben sem lesznek módosítások.

  Egy másik fontos határozattervezet, amelyet illetően szintén döntés született a tegnapi gyűlésen, az országos szintű tantárgyversenyeken részt vevő diákok számára megítélt anyagi juttatás eldöntésének kérdése volt. Folytatva egy korábbi hagyományt a nagykárolyi önkormányzat keretében működő Tanügyi és Egészségügyi Igazgatóság munkatársai minden évben összeállítják azoknak a diákoknak a névsorát, akik iskolai versenyeken elért eredményeik elismeréseként pénzjutalomban részesülnek.

  Idén minden olyan tanuló, aki kijutott egy-egy tantárgyverseny országos szakaszára, 300 lejes támogatásban részesül. A versenyen díjazásban részesülők további összegeket kapnak: egy országos első helyért 1000 lej, második helyért 800 lej, míg harmadik helyezésért 600 lej jár. Az országos szintű tantárgyversenyeken dicséretben részesülő tanulók 400 lej pénzjutalmat vehetnek át.

  Egy sportoló jutalmazásáról is határozat született. Bartincki Attila karatéka számára 7000 lejt hagyott jóvá a helyi tanács éves eredményeinek elismeréseként.

  Tőtős Tímea

  Cookie