×
2020. 08 07.
Péntek
Ibolya
30 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Nem lesz államfőjelölti vita

2019.11.12 - 18:47
Megosztás:
 • Nem lesz államfőjelölti vita

  Klaus Iohannis hivatalban lévő államfő kategorikusan elutasítja, hogy a PSD felkérésére nyilvános vitára álljon ki Viorica Dăncilával. Ígéri, folytatja a kiszállásokat, ismerteti a terveit.

  Elutasítja Klaus Iohannis az államfőjelöltek vitájának ötletét, hangsúlyozva, nem kíván kiállni nyilvános vitára egy olyan párt jelöltjével, amelyik három éven át a román állampolgárok érdekei ellen kormányzott.

  „Nem kerülhet sor semmiféle eszmecserére annak a PSD-nek a jelöltjével, amelyik lábbal tiporta a jogállamot, amelyik egy bűnözőkből álló klikk kedvéért el akarta téríteni az országot európai útjáról. Egy olyan párt jelöltjéről beszélünk, amelyik most a demokráciát mímeli, de korábban dacolt a demokratikus értékekkel és elvekkel, megalázta a román embereket, pajzsot vont a korruptak és bűnözők köré” — fogalmaz bejegyzésében Iohannis.

  A Nemzeti Liberális Párt (PNL) államfőjelöltje leszögezi, számára az állampolgárokkal való párbeszéd elsődleges fontosságú.

  „Az első fordulóban önöktől kapott szavazat igazolja a belém vetett bizalmat. Az államfő azonban egymagában nem tudja újraépíteni az országot, ezért mindannyiukra szükség van. Szeretném, ha világos lenne mindenki számára: az elkövetkezőkben párbeszédet fogok folytatni az állampolgárokkal, újságírókkal, a civil társadalommal, folytatom a kiszállásokat az országban, találkozom az emberekkel, és mindenkinek elmagyarázom, milyen terveim vannak” — nyomatékosította.

  Megszólalt az ügyben Ludovic Orban miniszterelnök is, azt nyilatkozta, hogy az államfő a választási kampány alatt állandó jelleggel kommunikál a román társadalommal. „Jövőképét, projektjeit, megoldási javaslatait a román állampolgároknak kell ismerniük, hogy ennek tudatában menjenek szavazni. Ha Viorica Dăncilă mindenképpen vitát akar valakivel, vitázzon velem, beszéljünk például arról, hogy menesztett kormányfőként milyen katasztrofális állapotokat hagyott maga után” — fogalmazott a PNL elnöke tegnap a párt végrehajtó bizottságának ülése előtt.

  A PSD hétfőn azzal a felkéréssel fordult a PNL-hez, hogy az elnökválasztás november 24-én sorra kerülő második fordulója előtt közös megegyezéssel szervezzenek legalább két vitát a két jelölt, Viorica Dăncilă és Klaus Iohannis között.

  A PNL jelöltjének kampányfőnöke, Dan Motreanu hétfő este kijelentette, a második fordulót megelőző kampányban a területi szervezetekkel és a választókkal való találkozókra fognak összpontosítani. Hozzátette, úgy vélik, nincs szükség a jelöltek közti vitára, mert az nem hozna semmiféle többletet „Nem hiszem, hogy lenne bármiféle tisztázni való” — fogalmazott Motreanu.

   

   

  Cookie