×
2020. 08 07.
Péntek
Ibolya
29 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Nem marad el a betervezett nyugdíjemelés

2019.12.05 - 09:23
Megosztás:
 • Nem marad el a betervezett nyugdíjemelés

  Jövő év szeptember 1-jétől 40 százalékkal nő a nyugdíjpont értéke, ahogyan azt a jelenleg érvényben levő törvény előírja - erősítette meg szerda este a miniszterelnöki kancellária vezetője.

  Ionel Dancă azt mondta, a nyugdíjtörvényt a jelenleg hatályos formájában fogják alkalmazni, amely előírja a nyugdíjpont értékének 40 százalékkal való emelését 2020. szeptember 1-jétől. "Mindig is támogattuk a polgárok vásárlóerejének, jövedelmének növelését, függetlenül attól, hogy a közszférában vagy a versenyszférában dolgoznak vagy nyugdíjasok. Ezt az ígéretünket be fogjuk tartani" - fogalmazott a Románia TV műsorában.

  A miniszterelnöki kancellária vezetője cáfolta azt az értesülést, miszerint a Nemzeti Liberális Párt egy olyan, a nyugdíjtörvényt módosító tervezetet készül benyújtani, amely eltörölné a jelenleg hatályos jogszabály által előírt nyugdíjpontemelést.

  "A nyugdíjtörvénynek a 40 százalékos nyugdíjpontemelésre vonatkozó kitételén nem fogunk módosítani" - nyomatékosította Ionel Dancă. AGERPRES

  Cookie