×
2020. 10 28.
Szerda
Simon, Szimonetta
11 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.33 RON
Belföld

Nem megfelelő védőmaszkokra figyelmeztettek

2020.10.17 - 19:40
Megosztás:
Nem megfelelő védőmaszkokra figyelmeztettek
Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) három figyelmeztetést kapott a nem élelmiszer jellegű termékek riasztási rendszerén (RAPEX) keresztül kereskedelemben levő, nem megfelelő védőmaszkokra — tájékoztat szombati Facebook-bejegyzésében Paul Anghel, a hatóság vezérigazgatója.

Anghel szerint az egyik figyelmeztetést Luxemburg adta ki, és egy olyan maszkra vonatkozik, amelyet illetékes testület nem tanúsított védőfelszerelésként. „Emiatt lehetséges, hogy a termék nem nyújt védelmet abban az esetben, ha nem társítják más óvintézkedésekkel. Nem felel meg az egyéni védőfelszerelésekre vonatkozó szabályoknak” — szögezi le Anghel.

A második figyelmeztetést Olaszország adta ki, és egy olyan védőmaszkra vonatkozik, amelynek szűrőképessége nem megfelelő, így túl sok mikroorganizmus juthat át rajta, növelve a fertőzés kockázatát, ha nem kombinálják további védőintézkedésekkel.

A harmadik figyelmeztetés Lettországból érkezett: egy olyan maszkra vonatkozik, amely a leírás szerint potenciális védelmet nyújt a vírusrészecskékkel szemben, azonban ezt egyetlen illetékes európai testület sem tanúsítja. A termék nem felel meg az egyéni védőfelszerelésekre vonatkozó szabályoknak.

AGERPRES

Kötelezővé válik a védőmaszk használata az utcán Kolozsváron és Százfenesen; bezárnak az iskolák
Korlátozó intézkedéseket vezetett be kedden a Kolozs megyei vészhelyzeti bizottság Kolozsváron, illetve Szászfenes és Alsódetrehem (Tritenii de Jos) községben, ahol a koronavírusos megbetegedések száma ezer lakosra számítva meghaladta a 3-at.
Kötelező lesz a védőmaszk viselése a szabadban azokon a településeken, ahol meghaladja a 3/1000-et a fertőzöttségi arány
A szabadban mindenütt kötelező lesz a védőmaszk viselése azokban a térségekben, ahol az elmúlt 14 napban jegyzett új megbetegedések összesített száma ezer lakosra vetítve meghaladja a 3-as küszöbértéket - jelentette be kedd este az országos katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetője.
Szatmáron több mint 50 ezren kapnak ingyen maszkokat
Több mint három hónappal a sürgősségi kormányrendelet elfogadása után ma kezdték el Szatmár megyében a rászoruló személyeknek járó ingyenes védőmaszkok kiosztását.
Cookie