×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
21 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Nem nyit ki idén a régi strand

2020.06.29 - 07:43
Megosztas :
 • Nem nyit ki idén a régi strand
  Június közepén még arról volt szó, hogy július elsején nyit a szatmárnémeti régi strand, de az üzemeltető szerint olyan feltételekhez van kötve a nyitás, amilyeneket nem tudnak teljesíteni.

  Visszatáncolt a nyitástól a szatmárnémeti Nord-Vest Termal Parc strand vezetősége, miután megkapta a vészhelyzet idején való üzemeltetés szabályait, pedig amikor június 15-én lazítottak a járványügyi megszorításokon a hatóságok, még július elsejei nyitásban gondolkodott az üzemeltető. A strand ügyvezetője lapunknak elmondta, hogy esetükben teljesíthetetlenek azok a feltételek, amiket a strandokkal szemben támasztottak, egyszerűen nem tudják összeegyeztetni a szabálykövetést a kifizetődő üzemeltetéssel.

  A strandüzemeltetést Raluca Ţânţaş ügyvezető igazgató szerint leginkább ellehetetlenítő szabály, hogy a medencékben minden személynek külön-külön 12 négyzetméternyi helyet kell biztosítani. Kiszámolták, hogy ez esetükben azt jelenti, hogy például a termálvizes medencében egyszerre legtöbb 33 fő tartózkodhat, ami körülbelül ötöde a tényleges kapacitásnak. A gyakorlatban nem látják megoldhatónak azt, hogyan értethetnék meg a kikapcsolódásért jegyet váltó fürdőzni érkezőkkel, hogy bár alig vannak a medencében, bemenni mégsem lehet, ilyen körülmények között sokkal több lenne az elégedetlen vendég, mint az elégedett. Az öltözőkben is vigyázni kell a vendégek közötti távolságtartásra, négy négyzetmétert kell hagyni minden egyes személy számára az átöltözésre. Ţânţaş szerint amellett, hogy a biztonsági előírások miatt kevesebben mennének a strandra, növelni kellene a személyzet létszámát, hiszen a bejáratnál lázat kell mérni, és a medencéknél is több felvigyázó kellene hogy legyen, mint normális körülmények között.

  A strandokra érvényes szabályok még, hogy napozóágyakat vagy lepedőket legalább két méterre egymástól lehet elhelyezni, leteríteni, két méter távolságra állhatnak egymástól a csúszdára várakozók is, és minden más helyen, tehát étteremnél, öltözőnél, mellékhelyiségnél is tartaniuk kell ezt a távolságot az embereknek egymás között. A maszkhasználat a közös terekben itt is kötelező, az előírások azt javasolják, csak úszás közben vegyék le magukról a maszkot a strandolók.

  Princz Csaba

  Cookie