×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
11 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Nem újul az Olimpia stadion

2015.09.23 - 10:00
Megosztás :
 • Nem újul az Olimpia stadion

  Még várat magára a szatmárnémeti Olimpia stadion felújítása, itt az ősz, ennek ellenére még a kezdéshez szükséges papírmunkán sem rágta át magát a szatmárnémeti városvezetés.

  Ez év elején arról volt szó, hogy szeptemberben dolgozni kezdenek a szatmárnémeti Olimpia stadion lelátóin, de lassan már a hónap végén járunk, mégsem csinálnak semmit. Dan Băbuţ szatmárnémeti városmenedzser elmondta, a látszat ellenére a normális kerékvágásban haladnak, a tatarozás kapcsán a megvalósíthatósági tanulmányokon dolgoznak, ami azt jelenti, hogy még nagyon az elején járnak az ügynek. Ennek kell befejeződnie szeptember végére és eddig a szakaszig tartozik a város hatáskörébe a feladat, ezt követően a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztériumnak alárendelt Országos Befektetési Vállalatnak (CNI) kell tovább vinnie a beruházást. Ez az a társaság, melynek ez év eleji döntésével ingyenes használatba adta a sportlétesítményt a városi képviselő-testület. Erre azért volt szükség, hogy kormánypénzből lehessen elvégezni a létesítmény teljes átépítését. Băbuţ véleménye szerint nagyjából egy hónapon belül írhatja majd ki a pályázatot az illetékes hatóság és legfeljebb hat hónap alatt érhet a közbeszerzési folyamat végére, ha az eredmény kihirdetésekor nem lesz fellebbezés. 2016 nyarán fogunk járni akkorra.

  Maskulik Csaba városi tanácsos (RMDSZ) szerint balgaság lett volna az őszi idény rajtjára tenni a tatarozást, hiszen akkor nem lehetett volna focizni a pályán. Mint elmondta, el van különítve 170 ezer lej a megvalósíthatósági tanulmányra a városkasszában, hozzátéve: a munkálat a CNI idei évi tervezett beruházásai között nem szerepel. Az átépítés egyébként egy éven át fog tartani, és ha befejeződik, minden új lesz a stadionban. Új locsolórendszer, talajfűtés és csatornarendszer húzódik majd a gyep alatt, átépítik és teljes körré alakítják a lelátókat, és tizenhétezer széket helyeznek majd el ezeken. A lelátó rész egyébként fedett lesz, s a pályát és a lelátókat is korszerű berendezéssel világítják meg. A Fabricii úti részen kiépített lelátó alatt szálláshelyek lesznek, fitnesz-terem és irodák kapnak majd helyet itt. Az Arenei utcai oldalon lévő lelátó alatti öltözőket is teljesen felújítják, ugyanúgy, ahogy az eddig más sportoknak helyet adó termeket, emellett minden bejárat elektronikus beléptetőrendszerrel lesz felszerelve.

  Princz Csaba

  Cookie