×
2021. 01 20.
Szerda
Fábián, Sebestyén
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Nem volt fennakadás a megyei utakon

2021.01.13 - 18:14
Megosztás:
Nem volt fennakadás a megyei utakon
Nem okozott különösebb fennakadást az idei tél első havazása szerdán, az országos és megyei rangú utak hómentesítésével megbízott cégek egész jól vizsgáztak.

A közúti, pontosabban településeken kívüli közlekedésben nem okozott különösebb fennakadást az idei tél első havazása szerdán, az országos és megyei rangú utak hómentesítésével megbízott cégek egész jól vizsgáztak — igaz, kora reggel volt pár útszakasz, ahol kissé kényelmesebben indult be a hókotrás, míg máshol olyan sűrűn hulldostak a pelyhek, hogy a kotróautó nyomát gyorsan belepték, délelőttre azonban már mindenhol csúszásmentesen, biztonságosan lehetett közlekedni.

Mint a megyei tanács sajtóirodájától megtudtuk, a megyei utak többségén már kedden estétől elkezdték a csúszásgátlók szórását, és szerda délelőttig mintegy 800 tonnányit terítettek szét, a hóeltakarító gépek pedig szerdán hajnali 3 órától indultak útjukra, s adott pillanatban 30 munkagép tisztította az aszfaltot megyeszerte — azt pedig, hogy melyik hókotró hol s merre jár, a tanács technikai igazgatósága GPS-rendszer segítségével követte nyomon. Egyébként a megye területén sehol nem volt olyan útszakasz, amely a havazás miatt járhatatlanná vált volna, vagy esetleg le kellett volna zárni a forgalom elől.

A legnagyobb hómennyiség, átlagosan 10 cm-es takaró az Avas térségében hullott, míg Nagykároly környékén átlagosan 6 cm-es volt a hó vastagsága — igaz, délutánra már nem sok maradt belőle. Viszont a meteorológusok a következő napokra is jelentős mennyiségű havazást, helyenként pedig ónos esőt, valamint igencsak komoly éjszakai (meg nappali) lehűlést jósolnak, szóval az utak csúszósságával továbbra is számolni kell, s bár mind a csúszásgátlószórók, mind a hókotrók folyamatosan szolgálatban lesznek, elsősorban saját és mások biztonsága érdekében lassabban, nagyobb követési távolság tartásával és körültekintőbben vezessünk! 

Archív felvétel

Válasszuk a biztonságot és a fejlődést!
Most számunkra a legnagyobb ellenség a közöny és a távolmaradás. Ha nem leszünk elegen szeptember 27-én, mindent elveszíthetünk — fogalmaz Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, aki újrázni készül, aki az elkezdett irányt tartani és a munkát folytatni akarja.
Pataki Csaba: meg kell őrizzük erős csapatunkat
A politikai pártok, a nemzeti kisebbségekhez tartozó szervezetek, a politikai szövetségek, a választási szövetségek és a független jelöltek július 20-ától elkezdhették a támogató aláírások gyűjtését a helyi és a megyei tanácsos-, polgármester- és megyei tanácselnök-jelöltek javára, akik indulni szeretnének a szeptemberi helyhatósági választásokon.
Cookie