×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
16 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Nemsokára érkeznek a nyugdíjak

2020.03.29 - 19:06
Megosztás :
 • Nemsokára érkeznek a nyugdíjak

  „Igyekszünk meglepni a hazai nyugdíjasokat, és minél hamarabb kézbesíteni a juttatásokat” — közölte Horia Grigorescu, a Román Posta vezetője.

  „Nemcsak hogy időben megkapja minden nyugdíjas a járandóságát, de már április elsejétől elkezdődik ezek kézbesítése. A beütemezés szerint a szociális juttatások és a nyugdíjak kézbesítése április 1–15. között zajlik, de igyekszünk mindenkihez eljutni még a húsvéti ünnep előtt” — nyugtatott meg mindenkit a Román Posta vezetője, Horia Grigorescu hétvégén, egy televíziós műsorban.

  „Mi a kollégáimmal együtt — mivel ők valójában ennek a helyzetnek a hősei, a postások — megpróbálunk minden szükséges lépést megtenni annak érdekében, hogy még a szokásosnál is hamarabb kiosztásra kerüljenek a juttatások. Ígéretet nem adhatok, de higgyék el, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb eljusson a pénz minden nyugdíjashoz” — hangsúlyozta.

  A Román Posta vezérigazgatója azt tanácsolta a nyugdíjasoknak, hogy mindegyikük saját írószerrel írja alá az átvételi elismervényt, és lehetőség szerint tartson 1,5–2 méter távolságot a hozzá becsengető postással szemben. Bár mindegyik postást felszerelték maszkokkal és kesztyűkkel, ebben az időszakban nem árt az óvatosság — tette hozzá.

  Azt is elmondta, hogy megpróbálnak hatékonyabb megoldást találni a pénz átadására, például borítékba tennék a nyugdíjakat, hogy még jobban csökkentsék a nyugdíjasok és postások közötti kontaktust.

  Bumbuluţ Krisztina

  Cookie