×
2020. 08 08.
Szombat
László
23 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Nemzetközi tornán a kézis utánpótlás

2015.02.09 - 17:55
Megosztás:
 • Nemzetközi tornán a kézis utánpótlás

  A Szatmárnémeti Sportlíceum csapata a 19 éven aluliak tornáján, az avasújvárosiak pedig a 14 éven aluliak megmérettetésén lépett pályára.

  A negyedik helyen zárt a Szatmárnémeti Sportlíceum junior 1 korosztályos csapata a I. HUN-IOR Nemzetközi Utánpótlás Kézilabda Kupán. A Szabolcs Megyei Kézilabda Szövetség rendezett több korosztályos torna több településen zajlott, így a LPS a csoportmérkőzéseit Nyírbátorban játszottak. A Hajdúnánás–Robzol 2000 KSE 26–23 arányban győzött a Kibédi Albert, Adrian Merlă edzőpáros legénységével szemben, de a folytatásban a LPS mindkét mérkőzését megnyerte: 23–22 a Tiszavasvári SE ellen és 24–20 a Nyírbátor VKK-val. Így Nyíregyházán a Debreceni EAC csapatával küzdöttek a bronzmérkőzésen, a harmadik dobogós helyezés azonban hétmétereseknél dőlt el. Miután a rendes játékidőben 18–18 volt az állás, a büntetőpárbajban a hajdúságiak nyertek 21–19-re. A korosztályban egyébként Hajdúnánás zárt az első helyen, míg az ezüstérmet a Nagybányai Marta csapata hozhatta el.

  Mihai Merlă, a LPS hálóőrét beválasztották a torna álomcsapatának a kapujába, de a legjobb külföldi játékosnak járó különdíjat is kiérdemelte.

  A tornán részt vett még az Avaújvárosi Általános Iskola 14 éven aluliak csapata is, ők a hatodikok lettek korosztályukban.

  A LPS csapata

  Paul Baros, Szilágyi Alex, David Şireag, Dragoş Şireag, Rafael Strugureanu, Cosmin Saroz, Nicola Sebastian, Mario Sabaduş, Andrei Gliga, Claudiu Rogoz, Mihai Merlă. Edzők: Kibédi Albert, Adrian Merlă.

  Cookie