×
2020. 07 06.
Hétfő
Csaba
23 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Programajánló

Nemzetközi zenei fesztivál

2012.06.15 - 09:02
Megosztas :
 • Nemzetközi zenei fesztivál

  Idén immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Samfest fesztiválok sorozatát. Június 21. és 23. között a Samfest Jazz fesztivált a filharmóniában, július 6–7–én a Samfest Rockot az Aeroclub területén tartják.

  A Samfest fesztiválok programját Gheorghe Molnar, a szatmárnémeti G. M. Zamfirescu Művelődési Központ igazgatója. Az idei évben immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Samfeszt Jazz, valamint a Samfest Rock fesztivált. A két rendezvény megszervezésére a művelődési központ az elmúlt évhez hasonlóan idén is fesztiválonként 150 000 lejes támogatást kapott a városi önkormányzattól. Amint azt Molnar beszámolójában elmondta, június 21. és 23. között a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia ad helyet a már hagyományosnak számító dzsessz fesztiválnak, melyre igyekeztek minél népszerűbb előadókat meghívni. A Samfest Jazz fesztivál ideje alatt a filharmónia előcsarnokában Robert Costea fotóiból nyílik tárlat, itt az elmúlt években megtartott dzsessz fesztiválokon készült képeket állítják ki. A Samfest Jazz keretében minden nap 19 órai kezdettel kezdődnek a koncertek, amikor is fellépnek: Jazzapela, FusionCore, June Trip, Meadow (Norvégia – Nagy–Britannia), Portico Quartet (Nagy–Britannia), Djabe (Magyarország), Adam Baldych Quintet (Lengyelország).

  A Samfest Rock fesztiválnak az idei évben is a szatmárnémeti Aeroclub ad helyet július 6–7–én, a koncertek minden nap 17 órai kezdettel kezdődnek majd. A fesztivál keretében fellép majd Rage (Németország), Korpiklaani (Finnország), Ossian (Magyarország), Decapitated (Lengyelország), Kalapács (Magyarország), Altar, Psychosymphony, Bucovina, White Walls, Gothic, The Unknown Scar, Warchant, Hungry for Heaven. A rockfesztiválon a koncertek mellett a résztvevők más, érdekes programokon is részt vehetnek. Ugyanitt folk és blues zenét is hallgathatnak majd az érdeklődők a Focul Viu és Black River Blues Band előadásában. A rock fesztivál keretében az idei évben első alkalommal tartanak majd szépségversenyt, mely keretében megválasztják majd a legszebb rocker lányt.

  Jegyárak

  A Samfest Jazz fesztiválra egynapos jegyet 20 lejért, 3 napra pedig 45 lejért lehet jegyet váltani. A Samfest Rock fesztiválra egynapos jegyet 25 lejért, míg két napra 45 lejért lehet jegyet váltani.

   Csuka Tímea

   

   

  Cookie