×
2020. 07 06.
Hétfő
Csaba
22 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Népszerűek voltak a gyaloglást népszerűsítő szabadtéri programok

2018.10.17 - 18:06
Megosztas :
 • Népszerűek voltak a gyaloglást népszerűsítő szabadtéri programok

  Jól sikerültek a Cutezătorii Munţilor ifjúsági, turisztikai és környezetvédelmi egyesület által október 13-án, 14-én és 15-én megszervezett, mozgást és gyaloglást népszerűsítő akciói, legtöbben a hétfői sportgyaloglási rendezvényen vettek részt Szatmárnémetiben.

  Jól sikerültek a Cutezătorii Munţilor ifjúsági, turisztikai és környezetvédelmi egyesület szervezésében szombaton kétnapos kalandgyalogláson, túrázáson vettek részt a jó fizikai kondícióban lévők a Cibles hegységben (Munţii Ţibleş). A nehezebb fokozatú túrán 14-en vettek részt, a legfiatalabb túrázó 12 éves volt, aki elmondása szerint nagyon élvezte a túrázást, és azt, hogy az 1800 méter fölötti három csúcsot is sikerült meghódítania. Vasárnap Büdössáron szerveztek kirándulást az egyesület tagjai, melyen már a kevésbé tapasztalt és jó kondícióban levők is bátran részt vehettek. A jó idő hatására negyven szatmári csatlakozott az egyesület felhívásához, és vetek részt a hat órás kiránduláson. A büdössári kirándulás legfiatalabb résztvevője két és fél éves volt, aki szüleivel és nagyszüleivel érkezett, ezzel is alátámasztva, hogy a természet szeretete, a kirándulás nem korhoz kötött. A negyven fős csapat legidősebb tagja pedig egy 73 éves hölgy volt, aki szintén probléma nélkül teljesítette a hatórás útvonalat. Az egyesület vezetői örömmel tapasztalták, hogy ilyen népszerűek voltak a kirándulások a szatmáriak körében, s azt ígérik, a jövőben is szerveznek még hasonló, nagyszabású akciókat.

  A gyaloglást népszerűsítő napok utolsó mozzanata a hétfő délután megszervezett sportgyaloglás volt, melyen mintegy száz szatmári vett részt, minden korosztályt képviselve. A sportolás iránt érdeklődők Szatmárnémetiben a 25 Octombrie téren találkoztak, és egy hat kilométeres távot tettek meg közösen résztvevők. A gyerekkel érkező szülők, illetve az idősebb korosztály számára egy két kilométeres távot jelöltek ki a szervezők, hogy azt mindenki teljesíteni tudja. Volt olyan anyuka, aki hordozókendőben hozta gyermekét a gyaloglásra, a hat kilométeres távot a gyaloglók egy óra alatt teljesítették. A bemelegítést Melinda Donca irányításával végezték el, hogy mindennemű sérülést megelőzzenek. A sportgyaloglás egy olyan szabadtéri mozgásforma, melyet minden résztvevő nagyon élvez, és igencsak motiváló mindenkinek, főleg azok számára, akik nincsenek hozzászokva a rendszeres mozgáshoz. A programok szervezői ígérik, hogy a jövőben is megszervezik majd azokat a rendezvényeket, amelyek a gyaloglást népszerűsítik.

   

  Cookie