×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
18 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Programajánló

Néptáncforgatag a PMN-en

2013.08.13 - 09:40
Megosztás :
 • Néptáncforgatag a PMN-en

  Minőségi néptáncelőadásokat is megtekinthetnek a 12. Partiumi Magyar Napok résztvevői.

   

  A korábbi évekhez hasonlóan, a 12. Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozatról sem hiányozhatnak a minőségi néptáncelőadások. A hétvégi nagy programdömping előtt már élvezhetik az érdeklődők a tavaly is kiemelkedő teljesítményt nyújtó Nagyvárad Néptáncegyüttes produkcióját. A szomszédos megyeközpont hivatásos néptáncegyüttese idén a Tánckörkép Erdélyből című előadásával fog fellépni a szatmári közönség előtt.

  A 11 éve alakult Nagyvárad Táncegyüttes a Szigligeti Színház egyik alkotóközösségeként kötelességének érzi a színpadon a magyar néphagyományokat olyan formában megjeleníteni, hogy azok érvényes üzenettel bírjanak a ma embere számára is, arra emlékeztetve, hogy a hagyományok ismerete elengedhetetlen feltétele az önazonosság megőrzésének.

  A különböző erdélyi táncokat bemutató tematikus estet augusztus 22-én, este fél tízkor láthatja a 12. PMN közönsége a Tűzoltótorony mellett felállított szabadtéri színpadon. A táncszínházi műsort a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Ludas Matyi Szatmárban című, családi szórakozást ígérő produkciója előzi meg, amely szintén tartalmaz a szatmári tájegységre jellemző néptánc- és népdalbetéteket.

  Idén sem maradhat el a Kossuth-kertben felállított néptánc-színpad. Augusztus 24-én, délután 3 és 6 óra között, a Szatmárnémeti MADISZ szervezésében különböző néptáncműsorokra lehet számítani. Ugyanaznap este 7-től a közönség is bekapcsolódhat a műsorba, hiszen a tavalyihoz hasonlóan most is rendeznek szabadtéri táncházat, ahol a nagyváradi Csillagocska zenekar húzza majd a talpalávalót. Az se aggódjon, aki nem ismeri a lépéseket, mert táncház-vezető is lesz Benedek Árpád személyében.

   

  Cookie