×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
15 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Nézőkkel a lelátón rendezhetik a bukaresti Eb-meccseket?

2021.03.04 - 10:57
Megosztás:
Nézőkkel a lelátón rendezhetik a bukaresti Eb-meccseket?
Szóbeli beleegyezésüket adták a romániai járványszakértői hatóságok, hogy a Național Aréna kapacitásának 25 százalékába beengedjék majd a nézőket a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság bukaresti mérkőzéseire.

Erről az Agerpres az Agerpres hírügynökség írt, miután a honi hatóságok képviselőivel találkoztak az Eb helyi szervezőbizottságának a tagjai. A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) közlése szerint így közel 12 néző is helyet foglalhatna a lelátón a nyári Eb-meccseken. 
A tavalyról idén nyárra halasztott kontinentális torna kevesebb mint száz napon belül, június 11-én Rómában fog debütálni a Törökország – Olaszország mérkőzéssel. A torna fennállásának 60. évfordulója alkalmából kivételesen 12 európai országban rendezik a 16. kiírás meccseit. Róma és Bukarest mellett Budapest, London, München, Bakú, Szentpétervár, Amszterdam, Bilbao, Glasgow, Dublin és Koppenhága látja majd vendégül a résztvevő csapatokat. 
A szerda késő délutáni találkozót Novák Eduárd ifjúsági és sportminiszter kezdeményezte, hogy megbeszélhessék a lehetséges szcenáriókat a nyári a június 13-i, 17-i, 21-i, illetve 28-i Eb-meccsekre. A meghívásnak eleget tett a belügyminisztérium államtitkára, dr. Raed Arafat és az egészségügyi minisztérium államtitkára, dr. Andreea Moldovan is, akik a járványhelyzet idején hozott szabályok kapcsán döntő szóval bírnak. Az európai szövetség (UEFA) is képviselve volt Taras Mukovoz személyében, míg az egykori román „aranycsapat” játékosa, Gheorghe Popescu a miniszterelnök kabinetjéből a 2020-as Eb-vel foglalkozó tiszteletbeli tanácsadójaként vett részt a megbeszélésen.

NovakPopescu
„Több órán keresztül tartott a gyűlés, ahol több változat is elhangzott a lehetséges szcenáriókra vonatkozóan. Ezek mindegyikét megbeszéltük, és végül az a döntés született, hogy a 2020-as Európa-bajnokság tárcaközi bizottsága kidolgozza a szabályzatot arra vonatkozóan, hogy miként lehet megnyitni majd a Naţional Arénát a szurkolók előtt, hogy a lelátók kapacitásának a 25 százalékát töltsék meg” – olvasható a FRF közleményében.
Természetesen, a koronavírus-járványra való tekintettel szigorú szabályok mellett engedhetik majd be a lelátóra a közel 12 ezer nézőt.
A közel 60 ezer fő befogadására alkalmas bukaresti arénában június 13-án az Ausztria – Észak-Macedónia, 17-én az Ukrajna – Észak-Macedónia, 21-én pedig az Ukrajna – Ausztria csoportmeccseket rendezik. Június 28-án pedig az F-csoport (Franciaország, Németország, Magyarország, Portugália) első helyezettje mérkőzik itt a nyolcaddöntőben az A (Olaszország, Svájc, Törökország, Wales), a B (Belgium Dánia, Finnország, Oroszország), vagy a C jelű (Ausztria, Hollandia, Észak-Macedónia, Ukrajna) széria harmadik helyezettjével – a csoportkörből továbbjut a négy legjobb harmadik helyezett.

Pesek Attila

Nézőkkel rendezik a bukaresti Eb-meccseket
Az Európai Labdarúgó-szövetség is támogatja majd azon nézők koronavírus-tesztelését, akik a helyszínen nézhetik majd a nyári Európa-bajnokság mérkőzéseit, a bukaresti Naționlă Arénában.
Átgázoltak a németek a magyar válogatotton
A német U21-es válogatott kiütéses győzelmet aratott a magyar együttes fölött, s a címvédő spanyolok is hozták a kötelezőt a szlovénok ellen. A cseh-olasz, illetve a román-holland mérkőzésen is 1–1-es döntetlen született.
Kezdődik a 21 éven aluliak Eb-je
Az olimpiai év jegyében rendezik meg a 21 éven aluliak labdarúgó Európa-bajnokságának a csoportkörét, hiszen a résztvevő kerettagok egy része nyáron Tokióban is szerephez juthat.
Cookie