×
2020. 07 02.
Csütörtök
Ottó
24 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Nincs magyar–magyar összefogás

2012.04.11 - 06:41
Megosztas :
 • Nincs magyar–magyar összefogás

  Az RMDSZ, az EMNP és a MPP között nem jött létre a megállapodás, hogy közös polgármesterjelöltet állítsanak Szatmárnémetiben.

   

   

  A három párt képviselői pénteken több mint két és fél órát tárgyaltak arról, hogy miként lenne lehetséges, hogy közös polgármesterjelöltet állítsanak Szatmárnémetiben, elkerülve így annak a veszélyét, hogy külön–külön indulva, megosztva a magyar szavazókat, egy román párt jelöltje kerüljön a polgármesteri székbe. Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt partiumi elnöke, országos alelnök elmondta, hogy pártja előbb egy eddig nem kompromittált, pártfunkciót be nem töltött, fiatal személyben gondolkodik, de koalíciós megállapodás esetén azon is elgondolkodna, hogy a három logó alatt Ilyés Gyulát támogassa.

   

  Tegnap — mivel éjfélig lehetett bejegyeztetni a hármas logót — Zatykóék újra várták az RMDSZ képviselőit, hogy ismertessék álláspontjukat. Az RMDSZ képviselőivel nem tudtak tárgyalni, amiből arra következtettek, hogy az RMDSZ nem hajlandó folytatni a tárgyalásokat. Kérdésünkre Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmárnémeti szervezetének elnöke elmondta: „Amint azt már többször elmondtuk, az RMDSZ–nek megvan a maga jelöltje, akit nem politikai, hanem szakmai alapon választottak ki. Az EMNP nem jött olyan javaslatokkal, amelyek a tárgyalás tárgyát képezhették volna. Konkrét személyről sem beszéltek. Egy–két hét alatt nem lehet olyan jelöltet találni, akinek van elegendő tapasztalata a közigazgatásban, aki képes ellátni a polgármesteri teendőket és azt meg is választják, fogalmazott kereskényi, majd hozzátette: az RMDSZ a Néppárt súlyának megfelelően tanácsosi helyeket ajánlhatott volna fel az EMNP-nek.

   

  Elek György

   

  Cookie