×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
7 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Nincs mese, nyerni kell Kolozsvár ellen

2019.01.18 - 14:40
Megosztás :
 • Nincs mese, nyerni kell Kolozsvár ellen

  Két hét „pihenő” után ismét bajnoki mérkőzést játszik a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata. Maikel Lopez vezetőedző tanítványaira – a brassóiak elleni hazai siker után – szabad kör várt a 2. bajnoki szakasz 4. fordulójában, szombaton viszont játszani kell, a Piros csoportban sereghajtó Kolozsvári Universitatea lesz az ellenfél.

  A papírformát tekintve nem jelenthet gondot, hogy a piros-fehérek idénybeli harmadik győzelmüket is elkönyveljék a kincses-város csapata ellen. Carmin Artemie Popa vezetőedző többnyire fiatal tehetséges lányokra alapoz ebben az idényben, és így is sikerült két győzelmet jegyeznie ebben a szezonban. Legutóbb éppen múlt héten nyertek a kolozsvári „egyetemisták”, kisebb meglepetésre a vendég Aradi FCC ICIM-et győzték le 74–70-re. Vélhetően ez a lendület megmaradt a csapatnál, és azzal a szándékkal jönnek Szatmárra, hogy megszorongassák a bajnoki táblázat második helyén tanyázó VSK-t.

  Lopez ezen a találkozón sem küldi még csatába a tavaly novemberben megműtött Matea Tavicot. Bár a bosnyák lány lábáról hetek óta lekerült a gipsz, és rendes edzéseket is végzett már, a spanyol szakvezető még nem akar kockáztatni, ezért az irányító még vár egy hetet a visszatérésre. A többiek viszont játékra jelentkeznek, így a VSK a legjobb formulába állhat fel a szombati, 18 órakor kezdődő szatmári mérkőzésen.

  Női kosárlabda, Nemzeti Liga, 2. szakasz, Piros csoport, 5. forduló, szombat

  CSM Târgoviște – Brassói CSTBv Olimpia

  Szatmárnémeti VSK – Kolozsvári CSU (18 óra)

  Aradi FCC ICIM – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC

  A Phoenix Konstanca szabadnapos.

  Pesek Attila

  Cookie