×
2020. 10 28.
Szerda
Simon, Szimonetta
10 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.33 RON
Szatmárnémeti

Nincs pánikhangulat az iskolákban

2020.10.17 - 08:19
Megosztás:
Nincs pánikhangulat az iskolákban
Bár Szatmár megyében is egyre magasabb a koronavírus-betegek száma és az iskolákat sem kerülik el a fertőzések, a tanintézetekben nincs pánikhangulat, betartják a szabályokat.

Ezen a héten ismét több Szatmár megyei tanintézetből is jelentettek koronavírus-fertőzéses eseteket, az intézmények vagy egy-egy adott óvodai csoport, illetve osztály ezért a vörös forgatókönyv szerint, online folytatja az oktatást — tudtuk meg Kallós Zoltán helyettes főtanfelügyelőtől.

A napokban a szatmárnémeti 13-as Számú Napközi Óvodában a személyzet tagjai közül többnek is pozitív lett a koronavírustesztje, ezért áttértek az online oktatásra, a Hám János Óvodában pedig egy esetet regisztráltak, viszont a szezonális megbetegedések száma is magas volt, ezért szintén kérték, hogy online folytathassák az oktatást, amit pénteken jóvá is hagyott a megyei vészhelyzeti bizottság.

Sajnos nem ezek az egyedüli tanintézetek, ahol lépni kellett, több más megyeközponti és vidéki óvodában és iskolában is csoportok, osztályok tértek át a hagyományos oktatásról a digitálisra. Az oktatási intézményekben ennek ellenére nem uralkodik pánikhangulat, a pedagógusok és a diákok minden szükséges óvintézkedést betartva részt vesznek a tanórákon — magyarázta Kallós.

Azt is megtudtuk, hogy egy új, eddig nem jellemző jelenséggel is szembesültek az elmúlt időszakban: az idős oktatók közül egyre többen kérik a nyugdíjazásukat. Szeptember óta minden héten leadnak egy-két nyugdíjazási kérelmet a tanfelügyelőségen.

Főként azokról az oktatókról van szó, akik már elérték a nyugdíjkorhatárt, de eddig a saját kérésükre a katedrán maradtak. Ennek a helyettes főtanfelügyelő szerint két lehetséges oka is van: az egyik, hogy jelenleg nagyon kedvező a nyugdíjpont értéke, a másik pedig a pedagógusok előrehaladott korának tudható be, hiszen köztudott, hogy az idősebbek veszélyeztetettebbek a vírussal szemben, esetükben súlyosabb lehet a betegség lefolyása.

 

Meghalt egy koronavírussal fertőzött egészségügyi asszisztens
Meghalt egy koronavírussal fertőzött egészségügyi asszisztens, aki az aradi megyei sürgősségi kórházban dolgozott.
Rafila: A kommunikáció volt eddig a járvány kezelésében illetékes hatóságok gyenge pontja
A kommunikáció volt eddig a járvány kezelésében illetékes hatóságok gyenge pontja - véli Alexandru Rafila professzor.
Rekordszámú szatmári fertőzött
Rekordszámú SARS-CoV-2 vírussal fertőzött szatmári lakosról érkezett jelentés: egyetlen nap alatt 97 új fertőzöttet regisztráltak Szatmár megyében, 16 lakosnak az újrateszteléskor is pozitív lett a koronavírustesztje. A fertőzési ráta 1,23 ezrelék volt.
Cookie