×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Normális üzem után véget ért a standszezon

2021.09.15 - 12:06
Megosztás:
Normális üzem után véget ért a standszezon
Fotó: A szerző felvétele
Katasztrofális tavalyi év után idén végre normális üzemben működhettek a szatmári strandok, a régi strand technikai csődje miatt a megyeszékhelyen egyedül maradt Aquastar jövő héten megint nyit.

Egy rendhagyó, zökkenőmentesnek nem nevezhető időszakot követően a szatmárnémeti Aquastar élményfürdő idén május 28-tól kezdődően ismét megtelt élettel, még akkor is, ha abban az időben elég hűvös volt az idő. Május elseje szokott lenni a megszokott strandnyitási időszak Szatmár megyében, épített és szabad vízi strandok egyaránt ilyenkor kezdik meg a működést, a párhetes csúszást azonban egyik üzemeltető sem bánta idén, mert májusban még közel sem volt strandidő, későn köszönt be a nyár. Június első hete után lett csak olyan idő, hogy kívánja az ember a hűsölést, akkorra ezt a kívánságot már kompromisszumok nélkül tudták teljesíteni a strandok. Az enyhülő járványügyi szigorítások után megtörtént a normalitáshoz való visszatérés, ami az élményfürdőre is kedvező hatással volt, írja a nyári szezon zárását követően közölt Facebook-bejegyzésében az Aquastar.

A júniusban gyorsan és tartósan melegedő időnek megvolt a hatása, a strandolni vágyók naponta nagy számban töltötték meg az élményfürdőt, a látogatószám emelkedéséhez nagyban hozzájárult az is, hogy az iskolai szünetnek köszönhetően sok volt a fürdőzni, ejtőzni kilátogató diák, felnőttek is itt töltötték el nyári szabadságuk néhány napját. A külföldi munkájukról hazatérőket is vendégei között tudhatta ezen a nyáron is a Gorunului utcai strand, s a járványügyi nyitásokat követően megindult a strandturizmus is, rendszeres látogatói voltak az Aquastarnak a szomszédos megyékből is. A nyári meleg és a szabadidő hatását tovább fokozta a júliusi és augusztusi kánikula, sokan nem engedhettek meg maguknak távolabbi vagy épp egzotikus körülmények közötti kikapcsolódást, pihenést, nekik kapóra jött a közelben lévő, ismert, könnyen elérhető élményfürdő. Nemcsak a kikapcsolódás és az enyhülést keresés késztette aquastari strandolásra a szatmáriakat, hanem a koronavírus-járvány már a nyáron bejelentett negyedik hulláma is, ami miatt többen is úgy mentek ki strandolni, hogy ki tudja, mikor lesz megint lehetőségük ilyesmire.

Ahogy a nyitás, úgy a zárás is aszimmetrikus volt, ahogy a május elsejei start a megszokott, úgy a szeptember elsejei befejezés is, azonban ez kitolódott, az Aquastarban szeptember 12-én volt az utolsó nyári strandnap.

Ám az élményfürdő fedett részének és a benti, fűtött vizű medencéknek köszönhetően a leghidegebb napokon is strandolhatunk — amíg még a járványszabályok megengedik —, illetve kiengedhetjük a napközben felgyülemlett gőzt, feszültséget. Szeptember 13-tól kezdődően az Aquastarban két héten keresztül alapos takarítási és felújítási munkálatok zajlanak, hogy komfortos és higiénikus körülmények között indulhasson a hónap utolsó szombatján az őszi/téli strandszezon. Ennek megfelelően szeptember 25-én, szombaton kezdetét veszi az „extra szezon”, amely hétfőtől, szeptember 27-től a közkedvelt kedvezményes jegyek visszatérésével válik teljessé. Az élményfürdő vezetősége bizakodón tekint az elkövetkezendő időszakra, azt remélve, hogy a vendégek továbbra is a már jól ismert korszerű körülmények között lazulhatnak a hűvös őszi, hideg téli napokon is.

Princz Csaba

 

Végre itt a nyár, kezdődik a strandszezon
A megyebeli strandok részlegesen vagy teljes kapacitással működnek, és várják vendégeiket az első igazán nyári hétvégén — kivéve a szatmárnémeti „régi” strand, amely egyelőre még nem nyit.
Nyitásra készen — itt ülünk és várunk
Elkezdődött a strandszezon, startra készek a megyebeli fürdőhelyek, de bármiféle hivatalos döntés hiányában pillanatnyilag csak a különféle, „mit és hogyan” forgatókönyveket gyártják — úgy tűnik, mintha a kormány teljesen megfeledkezett volna az ágazatról.
Cookie