×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Nőszövetségi csendesnap

2021.08.03 - 17:00
Megosztás:
Nőszövetségi csendesnap
Jótékonykodtak is a csendesnapra összegyűlt asszonyok / Fotó: nkre.ro
Csendesnapot tartottak szombaton a Nagykárolyi Református Egyházmegye nőszövetégei számára a hadadi Dégenfeld-kastélyban.

Olyan különleges programok vártak az asszonyokra, melyekre korábban még nem volt példa az egyházmegyében. Lelkiekben gazdagodva és hitéletükben megerősödve térhettek haza a nőszövetségi tagok. A csendesnapot az egyházmegyei nőszövetség vezetősége szervezte és bonyolította le. Áhítatot tartott Máthé Tünde dobrai református lelkésznő. Köszöntőbeszédet mondott Tolnay István esperes és Tőtős Beáta hadadi lelkésznő, a Nagykárolyi Református Egyházmegye nőszövetségi elnöke. A lelki útravalók elhangzása után az asszonyok tornagyakorlatokat végezhettek Varga Tímea gyógytornász vezetésével. Bogdán Ilona Őrhelyemre állok című előadása után pedig imasétára indultak a résztvevők, melynek során megálltak a belső és külső harcaink, a békesség, a szeretet és a hála állomásokon.

Egy standot is felállítottak, melyen a nőszövetségek által készített termékeket lehetett megvásárolni. A vásáron, illetve a kihelyezett adománygyűjtő dobozba gyűlt pénzösszeget, 2100 lejt az élesdi gyermekotthon javára ajánlják fel — tudtuk meg Tőtős Beáta lelkésznőtől. A lelkészekkel és a helyiekkel együtt nagyjából 100-an gyűltek össze. Az asszonyok mind úgy mentek haza, hogy örülnek annak, hogy ott voltak, és várják a következő alkalmat, amikor találkozhatnak. A program közös ebéddel ért véget, melyre a hadadi asszonyok finom töltött káposztát készítettek.

SZFÚ
 

Szilágylele legidősebb lakosát, Nina mamát köszöntötte a polgármester
Balog Ferenc, Hadad község polgármestere köszöntette fel a községben élő 100 éves Szikszai Annát, Nina mamát. Az elöljáró nem csak oklevelet nyújtott át az ünnepeltnek, de el is beszélgetett vele, amit Nina mama unokája, Almási Emese le is jegyzett. Ezt közöljük.
Érkezik a költségvetés-kiegészítés
A kormány múlt heti költségvetés-kiigazítása nyomán Szatmár megyébe több mint 40 millió lej támogatás érkezik. Az alábbiakban arról kérdeztük a polgármesterek, mire fordítják a kapott összeget.
Találkoztak a református nőszövetségek
A Kárpát-medencei Imanap előkészítése volt a céljuk a találkozás örömén túl azoknak a nőszövetségi vezetőknek, akik szeptember 16. és 19. között Nagyváradon együtt értekeztek.
Cookie