×
2021. 01 20.
Szerda
Fábián, Sebestyén
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Novák Károly Eduárd: Elutasítom a diszkrimináció bármilyen formáját

2021.01.14 - 13:28
Megosztás:
Novák Károly Eduárd: Elutasítom a diszkrimináció bármilyen formáját
Elutasítja a diszkrimináció minden formáját, ezért világos és pontos minősítési kritériumokat követel meg, hogy sem a sportolók, sem a sportszervezetek ne szeghessék meg kötelezettségeiket - jelentette ki csütörtökön Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter.

"Naponta számos üzenetet kapok különböző sportolóktól, kluboktól, szövetségektől, amelyekben a sportolókat érintő különféle igazságtalan, diszkriminatív helyzetekről számolnak be, a legtöbb esetet viszont nem jelentik hivatalosan. Ezért szeretnék pár dolgot tisztázni. Elutasítom a diszkrimináció bármilyen formáját! Ennek az alapelvnek a támogatása érdekében miniszterként világos és pontos minősítési kritériumokat követelek meg azért, hogy sem a sportolók, sem a különféle sportszervezetek ne szeghessék meg kötelezettségeiket. Minden olyan sportolót támogatunk és népszerűsítünk, aki a teljesítményért szeretne dolgozni, aki kellő komolysággal és felelősségteljesen áll hozzá a felkészüléshez és a versenyekhez" - fogalmaz egy Facebook-bejegyzésben a tárcavezető.

A miniszter ugyanakkor azt kéri a sportolóktól, tájékoztassák az őket ért esetleges igazságtalanságokról, és küldjenek a panaszukat alátámasztó bizonyítékokat is.

"Annak ellenére, hogy a minisztérium eddig nem avatkozott bele ebbe a területbe, szeretnék ezen a hozzáálláson változtatni. Élsportolóként tudom, hogy mennyire nehéz, milyen sok akadályba ütközhetünk, és hogy néha a sportegyesületek inkább gátolnak, mintsem segítenének, ahogy az normális lenne. Ezért arra kérlek, a minisztérium hivatalos kommunikációs csatornáin juttassátok el hozzám az igazságtalannak ítélt helyzeteket, azonban ne csak egyszerű tájékoztatásként, hanem csatoljatok hozzá bizonyítékokat is, amelyek alátámasztják a panaszaitokat" - áll még a bejegyzésben. AGERPRES

Minden gyerek tudjon úszni és korcsolyázni!
„Az iskolai program 45 perc tornával és táplálkozással kellene kezdődjön, ugyanakkor minden gyereknek meg kellene tanulnia úszni és korcsolyázni” — ismertette terveit a Digi24 televízióban az új ifjúsági és sportminiszter, Novák Károly Eduárd, Románia egyetlen paralimpiai bajnoka, aki azt tervezi, hogy mindezeket egy év alatt megvalósítja.
Kemény sportstratégiát készít Novák
Az új sportminiszter egy interjúban leszögezte, nagyobb támogatást kapnak majd azok a sportágak, ahol olimpiai éremben reménykednek, ezért drasztikus intézkedésekre van szükség.
Cookie