×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Növekedőben van a koronavírus-fertőzések száma, azonban a növekedés lassú

2020.04.19 - 20:11
Megosztás:
Növekedőben van a koronavírus-fertőzések száma, azonban a növekedés lassú
Még mindig növekedőben van a koronavírus-fertőzések száma Romániában, azonban 'ez a növekedés lassú', és a Suceava megyeihez hasonló gócok is 'kezdenek megszűnni', jelentette ki vasárnap Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

'Míg a múlt hét elején 50 új esetünk volt naponta, pénteken csak 20 volt' - mondta el Nelu Tătaru az Antena 3 csatornán.

Hangsúlyozta, hogy lakhelyi elszigetelés révén a betegség nagyon kis gócokban, családokon belül terjedt csak, és elmaradt a gyors terjedés a helyi közösségekben.

A tetőzés 10-12 ezer esetnél lesz, mondta a miniszter. Rámutatott, hogy van egy fokozatos, de nem exponenciális növekedés, ami reményeik szerint 7-10 nap múlva megáll, ott tetőzik, és onnan lassan csökkeni kezd majd az új esetek száma.

'Az elszigetelődés be nem tartása növelheti az esetek számának összességét, elérhetjük a 15 ezret is, sőt, ennél többet is. Az utóbbi napokat figyelembe véve azonban reménykedem, hogy megmarad az eddigi tendencia, és nem lesz egy hirtelen növekedés' - magyarázta a miniszter.

Tătaru megköszönte ugyanakkor a lakosságnak, hogy megértette, mennyire fontos a húsvét idején is betartani a társadalmi távolságtartásra vonatkozó rendelkezést.

GCS: 1490 új fertőzést igazoltak, 131 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1490 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel.
Hétfőn kezdődik a gyerekek tesztelése
Kezdődik a gyerekek noninvazív tesztelése. Szatmár megyében kilenc oktatási intézmény kivételével az igazgatótanácsok teljes mértékben a szülőkre bízták a nyáltesztek elvégzését, melyek eredményét azonban közölni kell, akár pozitív, akár negatív.
A háziorvosok is végezhetnek majd koronavírusteszteket
Az egészségügyi minisztérium lehetőséget fog biztosítani a háziorvosoknak koronavírustesztek elvégzésére és a fertőzött betegeik kezelésére. Erről pénteken egyeztetett a Háziorvosok Országos Társaságának képviselőivel Alexandru Rafila tárcavezető.
Cookie