×
2020. 07 06.
Hétfő
Csaba
29 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Nyári táborok a Fonóban

2019.06.21 - 10:39
Megosztas :
 • Nyári táborok a Fonóban

  Idén is szervez nyári táborokat az Aranykapu Kulturális Egyesület a magyar ifjúság számára. A táborok többségébe még lehet jelentkezni, viszont néhány helynél több egyik táborban sincs már.

  Az elmúlt évtized hagyományaihoz hűen idén is megrendezi nyári táborait az Aranykapu Kulturális Egyesület, úgy, hogy a nyári foglalkozások az ifjúság széles korosztálya számára elérhetők legyenek. Minden tábort különböző tematikával indítanak el, ezekbe pedig különböző korosztályú fiatalokat várnak az 5 évesektől egészen a kiskamaszokig.

  Az első tábor június 24-én, azaz hétfőn kezdődik Tündérkert Alkotóhét címmel, ide 5–7 éves gyermekek jelentkezését várják. Naponta 9-től 13 óráig zajlanak majd a foglalkozások, a tábor témája pedig a kert és kertészkedés lesz, éppen ezért különböző kézműves-foglalkozások várnak majd az apróságokra. A kézműves-tevékenységeket több oktató tartja majd, a gyerekek a hét folyamán különböző, érdekes, az életkorukhoz igazított tevékenységekkel ismerkedhetnek meg.

  Június 22–26. között Napközis tábor kezdődik 8–12 éves diákok számára. Itt is elsősorban a kézművességen lesz a hangsúly, de mellette sütés-főzés és a játékok kapnak még főszerepet. Ebben a táborban naponta 9-től 18 óráig tartózkodnak majd a résztvevők.

  Augusztus 5–10. között képzőművészeti alkotótáborra kerül sor 10 éven felüliek számára. A tábort Kovács Emil Lajos szatmárnémeti festőművész vezeti majd, akinek az útmutatása mentén a résztevők a rajz, a festészet és a szobrászat rejtelmeit ismerhetik meg behatóbban.

  Augusztus 12–15. között fafaragó tábort rendeznek; ezúttal is Győri Balázs fafaragó érkezik a fonóba Debrecenből, ő lesz, aki megtanítja elsősorban a legényeknek, miként is bánjanak a különböző éles faragószerszámokkal. A tábor során többféle famegmunkálást is megismerhetnek a résztvevők.

  Az idei év újdonságára szeptemberig kell majd várni, amikor is 2–6. között Tekergő mesetábort tartanak 8–11 éves gyerekek számára. A mesetábort Hajós Erika, a Tekergő Meseműhely mesemondója vezeti majd, a táborozók pedig az ő vezetésével egy izgalmas, de ugyanakkor szórakoztató irodalmi kalandozásra indulnak majd el.

  Nezezon Enikő, az Aranykapu Kulturális Egyesület vezetője lapunknak elmondta, hogy tavaly a képzőművészeti, tavalyelőtt pedig a fafaragó tábor volt a nyári paletta újdonsága, melyek mára oszlopos részeivé váltak a nyári foglalkozásoknak. Az idei mesetábort is hagyományteremtő céllal kívánják bevezetni a táborok sorába, az érdeklődés megvan iránta, a téma pedig biztosan lebilincselő lesz minden résztvevő számára.

  Ami a jelentkezést illeti, telefonon Nezezon Enikőnél vagy Takács Andreánál lehet a 0744.687.813-as vagy a 0741.182.063-as telefonszámon, illetve e-mailben az aranykapuegyesulet@gmail.com címen.

  Bajnai Botond

   

  Cookie