×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Nyári tevékenység a Kölcseyben

2021.08.24 - 16:05
Megosztás:
Nyári tevékenység  a Kölcseyben
Tegnap délelőtt gyerekzsivaj, móka, kacagás, énekszó töltötte be a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarát, hiszen az elemi osztályok diákjai egy háromórás, változatos tematikájú, a tanítónénik gondos irányításával megtartott közös nyári tevékenységen vehettek részt.

A nagyváradi Manna Alapítvány képviselői Szőke Dobai Réka tanítónő közreműködésével érkeztek Szatmárnémetibe. „A Manna Alapítványtól vagyunk, több programot is szerveztünk ebben az évben, a mostani programunk címe Gyermeknap-program. Úgy terveztük, ez egy 3 órás program, ami tartalmaz gyerekénekeket, egy rövid jelenetet egy bibliai történetből, melyből egy rövid előadás kerekedik, mely pár gondolatot tolmácsol a gyerekeknek, és végezetül magyar énekek tanulását is beiktattuk a tevékenységek közé. Nagyon fontos programpont, hogy magyar népdalokat játszunk le, és azokat fel kell ismerjék a gyerekek. A célja az alapítványunknak a magyar identitástudat megerősítése a magyar kisiskolások életében, ugyanakkor a keresztyén identitás megőrzése is fontos alapítványunk meglátásában. A programmal több helyszínen is jártunk, először Nagyváradon az általános iskolákban, leginkább elemi osztályos diákokat vonunk be tevékenységünkbe, hiszen a program mondanivalója leginkább nekik szól. Nyáron kiléptünk a városunk, Nagyvárad körzetéből, voltunk egy kis faluban, múlt héten pedig Torockón, és most itt, Szatmárnémetiben vagyunk a csapatunkkal. Most a Kölcsey Ferenc Főgimnázium kisdiákjainak mutattuk be a programunkat, őket igyekeztünk megszólítani” — nyilatkozta lapunknak Gere Zsuzsánna, a Manna Alapítvány képviselője.

Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Advent: az utolsó méterek
Szinte minden készen áll egy hangulatos karácsonyváróhoz Szatmárnémetiben. Helyükön a vásári faházak, fent lógnak a fákon a LED-ek, az oszlopokon a fényfüzérek, készül az óriási adventi koszorú.
Természetes egészség a Bioshopban (X)
Napjainkban egyre többen és egyre többet foglalkozunk egészségünkkel, annak megőrzésével. Mivel csak a legjobbat szeretnénk önmagunknak és családtagjainknak, előszeretettel fordulunk a természetes alapanyagokból készült, bio- és natúr termékek irányába. Ezek beszerzésére bizalommal térhetünk be a szatmárnémeti Bioshop bioboltba, ahol minőségi natúr termékek széles választékával találkozhatunk.
Cookie