×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Nyílászárót cseréltek

2021.01.21 - 13:51
Megosztás:
Nyílászárót cseréltek
Fotó: Erdős Csaba
A kaplonyi református templomban az átlagosnál jóval nagyobb felületet borítanak nyílászárók, amelyeket az időjárás viszontagságai az elmúlt évek során megrongáltak.

A hagyományos ajtók és ablakok nem szigeteltek kellőképpen, nyáron átengedték a hőt, télen pedig a hideget, ezért különösön fontosnak tartotta az egyházközség vezetősége, hogy minél hamarabb hőszigetelt nyílászárókra cseréljék ki azokat. Erre a célra sikerült pályázat révén támogatást nyerni a román kultuszminisztériumtól és elvégezni a munkálatokat — idézi Erdős Csaba lelkipásztort a Nagykárolyi Református Egyházmegye honlapja, az nkre.ro. A kaplonyi új református templom felépítése 1996-ban kezdődött, az utolsó simításokkal pedig 2005-ben végeztek. Azóta fűtést szereltek az ingatlanba, és a mennyezet gipszkarton burkolását is falambériára cserélték.

SZFÚ

Felszentelés előtt a túrterebeshegyi templom
Csodálatos, megnyugtató tájakon járva a Túr mentén, erre az igére is utalva magaslik ki túrterebeshegy református temploma, mely egy megvalósult álom.
A közösségért munkálkodnának
Sokra hivatott szervezet bemutatkozó rendezvényét tartották meg múlt pénteken Kaplonyban. Békési Nóra helyi pszichológus irányításával nemrégiben jött létre a Szivárvány Egyesület.
Beindult a népzenei  foglalkozás Kaplonyban
Igen sok gyermeket vonzott a szerda délutánra meghirdetett néptáncos foglalkozás a kaplonyi kultúrházban.
Cookie