×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Nyitottságot, hatékonyságot kért a prefektus az igazgatóktól

2021.03.31 - 07:07
Megosztás:
Nyitottságot, hatékonyságot kért a prefektus az igazgatóktól
Tegnap tartották meg az első prefektusi kollégiumi ülést Altfatter Tamás prefektus vezetésével. A mostani gyűlés érdekessége, hogy egy év kihagyást követően ismét fizikai jelenléttel zajlott, azonban annak érdekében, hogy be tudják tartani a fizikai távolságtartást, a decentralizált intézmények vezetőit két csoportba osztották, és két felvonásban tartották meg a havi gyűlést.

A prefektus arról kért tájékoztatást, hogy a decentralizált intézmények vezetői hogyan adaptálódtak a digitális igényekhez az elmúlt egy év alatt. Ez azért is nagyon fontos, mert ezáltal minimálisra lehet csökkenteni a közalkalmazottak és az ügyintéző lakosság közötti fizikai kontaktust, melyre egyre nagyobb az igény, ugyanakkor a közszolgáltatásokat a virtuális térbe kell költöztetni, és általános modernizálásra is szükség van. A gyűlésen a decentralizált intézmények képviselői beszámoltak minden intézmény esetén az újdonságokról, arról, hogy a kommunikáció, tájékoztatás, a digitális dokumentációkhoz való hozzáférési milyen módon működik.

Altfatter Tamás prefektus felhívta a jelenlevők figyelmét arra, hogy a digitalizálást nem egy egyszerű dokumentumátadó, illetve -fogadó lehetőségként kell kezelni, hanem minél hamarabb kétirányú kommunikációs platformra kell áttérni, mely alkalmas adat és információ tárolására, illetve adminisztratív iratok generálására is. A digitalizálás mellett az átláthatóságról is szót ejtettek, kihangsúlyozva, hogy jól látható módon kell megosztani a közérdekű információkat. A prefektus arra kérte a decentralizált intézmények vezetőit, hogy minden beérkezett kérelmet a lehető legrövidebb időn belül válaszoljanak meg, ugyanakkor sokkal nagyobb nyitottságot kért mind a lakosság, mind a sajtó képviselőinek irányába.

Sógor Beáta

Fotó: Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal

Új munkabizottság  alakult a prefektúrán
A tulajdonjogi törvény alkalmazásának felgyorsítása érdekében Altfatter Tamás prefektus elrendelte egy közös, értékelési és elemzési bizottság megalakítását, melynek feladata megállapítani egyes földterületek esetén a tulajdonjogi kérdéseket.
Ütemterv szerint haladnak a körűgyűrű munkálataival
Munkamegbeszélésen vett részt a szatmárnémeti körgyűrű munkálatait végző cég képviselőivel tegnap Altfatter Tamás prefektus, valamint Lavinia Kiss és Radu Bud alprefektus és Kovács Róbert, a prefektus kabinetfőnöke, majd helyszíni terepszemlét is tartottak.
Év végére elkészülhet a prefektúra új épülete
A belügyminisztérium költségvetésében 3 714 000 lej van elkülönítve a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal új épülete munkálatainak befejezésére, így semmi akadálya annak, hogy a hivatal már idén használatba vegye.
Cookie