×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Ócskapiac: késik a befejezés

2021.09.29 - 09:15
Megosztás:
Ócskapiac: késik a befejezés
Túl sok volt a csapadék ahhoz, hogy be tudják fejezni a szatmárnémeti ócskapiaci felújítási munkát szeptember 30-ra, nem lesz piac most vasárnap. Október 6. az új határidő.

Nem lesz vasárnap piacnap a szatmárnémeti ószeren, mert a kivitelező nem fogja tudni tartani az eredetileg megszabott szeptember harmincadikai határidőt. A késésnek több oka is van, tájékoztatta lapunkat a piacokat is kezelő szatmárnémeti közterület-fenntartó (ADP) vezérigazgató-helyettese. Barta Zoltán elmondta, hogy az utóbbi napok csapadékos időszakai miatt felázott talaj okán nem kezdődhetett meg az alapozás, pedig ha nincsen az eső, ma már az aszfaltozással is készen lennének. Aztán volt egy másik tényező, egy menet közbeni módosítás, amelyik szerint az elektromos hálózatot és a villanyoszlopokat is cserélni kell, ha már teljes átépítés zajlik. Ez nem volt benne az eredeti tervekben, a hálózat állapotát látva döntött így a piacgondnokság.

Másra is való a piactér

Ha elkészülnek a cserével és a burkolással, háromszáz új fémasztalt fognak kirakni a vásártérre, de sajnos igazak a híresztelések: ezek fedél nélküliek lesznek. Barta elmondta, hogy azért döntöttek ilyen típusú asztalok beszerzése mellett, mert szeretnék, ha kihasználható lenne a piactér valamire akkor is, amikor nincsenek ócskapiaci piacnapok. Ezek az asztalok pár óra alatt összecsukhatók, félrerakhatók, így a szerdai és vasárnapi piacnapon kívül bármilyen szabadtéri rendezvény elképzelhető a piac ötezer négyzetméteres területén. És végül is a 2x1 méteres asztalok sem lesznek teljesen fedetlenek, ugyanis mindegyik úgy van kialakítva, hogy ernyővel felszerelhető legyen, minden árus védheti magát és az áruját ilyesmivel.

Sátor és egyenteraszok

A jövő zenéje viszont arról szól, hogy két, az időjárási viszonyokat hosszú távon is jól tűrő óriássátorral lesz megoldva a piac részleges fedése. Az idei költségvetésbe ezeknek a beszerzése nem fért bele, de jövőre már fel lesz szerelve a 20x60 méteres, a Dana rendezvénysátorhoz hasonló építmény a Lăcrămioarei utcai vásártéren.
Ha készen lesz a felújítás, a piacra néző teraszok tekintetében is visszaáll a rend, ezeket újra be lehet majd építeni a piac területére, de nem egyéni kialakítással, hanem egységes formában. Olyasmi szabályok lesznek érvényesek ezekre a teraszokra is, mint a városközpontiakra, hogy itt se legyenek össze-vissza méretezve a teraszok, ne legyenek csiricsáré színűek meg mindenféle anyagból készültek.


Princz Csaba

 

Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Advent: az utolsó méterek
Szinte minden készen áll egy hangulatos karácsonyváróhoz Szatmárnémetiben. Helyükön a vásári faházak, fent lógnak a fákon a LED-ek, az oszlopokon a fényfüzérek, készül az óriási adventi koszorú.
Természetes egészség a Bioshopban (X)
Napjainkban egyre többen és egyre többet foglalkozunk egészségünkkel, annak megőrzésével. Mivel csak a legjobbat szeretnénk önmagunknak és családtagjainknak, előszeretettel fordulunk a természetes alapanyagokból készült, bio- és natúr termékek irányába. Ezek beszerzésére bizalommal térhetünk be a szatmárnémeti Bioshop bioboltba, ahol minőségi natúr termékek széles választékával találkozhatunk.
Cookie