×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Október 23-i utazási pályázat középiskolásoknak

2021.09.16 - 16:00
Megosztás:
Október 23-i utazási pályázat középiskolásoknak
Fotó: infostart.hu
A Rákóczi Szövetség az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan diákutaztatási pályázatot hirdet magyarországi és külhoni középiskolai osztályközösségeknek.

A pályázat célja és feltétele, hogy az utazás során egy rendhagyó történelemóra keretében fel kell keresni egy olyan emlékhelyet, amely szorosan kapcsolódik a 20. századi magyar történelemhez, kiemelten az 1956-os forradalom és szabadságharchoz, írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke.

Az elnök rávilágít, hogy a pályázat lehetővé teszi a határon túli kirándulásokat is, ha azok megszervezhetők. A pályázaton 300 000 forint keretösszegű utazási támogatás nyerhető el. A pályázat a Rákóczi Szövetség honlapján szeptember 30-ig nyújtható be.

A pályázat feltételei között szerepel, hogy a Kárpát-medencei magyar középiskolai osztályközösség a kirándulást 2021. szeptember 15. és október 30. között kell megvalósítsa, és az utazás során fel kell keresnie egy 20. századi történelmi emlékhelyet.

A szövetség hetente elbírálja a kérelmeket annak érdekében, hogy minél hatékonyabban megszervezhető és lebonyolítható legyen a kirándulás.

A Szatmár megyei középiskolások körében a korábbi években igencsak népszerű volt az utazási pályázat, több osztályközösség is részt vett a tematikus kiránduláson. Az elektronikus pályázat a cutt.ly/IW4FL1n oldalon érhető el. S. B.

 

 

 

A világtörténelmet író elődök előtt tisztelegnek
A Gloria Victis 1956-os emlékünnepségen több mint 2000 diák vesz részt — Szatmár megyéből is — a Rákóczi Szövetség szervezésében.
Bábozzunk együtt! — pályázat gyakorló óvodapedagógusoknak
A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program Bábozzunk együtt! címmel pályázatot hirdet minden gyakorló külhoni óvodapedagógusnak, aki magyar tanítási nyelvű intézményben vagy csoportban dolgozik.
Szatmári középiskolák diákjai is utazhatnak
348 Kárpát-medencei középiskola 18 ezer diákja emlékezik október folyamán — honismereti kirándulásokkal összekötve, történelmi emlékhelyeken, rendhagyó történelemórák keretében — az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire.
Cookie