×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
8 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.39 RON
Vidék

Októberre készen lesznek Ombodon a munkálatokkal

2015.05.19 - 12:45
Megosztás :
 • Októberre készen lesznek Ombodon a munkálatokkal

  Szeptember végéig kell befejeznie a kivitelezőnek az ombodi és a szatmárpálfalvai csatornahálózat-építést, lehet, hogy ez lesz az első olyan munkálat, amely készen lesz határidőre.

  Alvállalkozókkal dolgoztat a pályázati kiírást tavaly megnyert Tehnic Asist Kft. két, Szatmárnémetihez közeli településen — Ombodon és Szatmárpálfalván —, a csatornahálózat kiépítésén. Az Apaserv Rt.-nél optimisták a munkálatokat illetően, úgy látják, hogy a szeptember 30-i határidőre az utolsó csőszakasz is a földben lesz, a szennyvízelvezetést októberre be lehet üzemelni. Bíznak a kivitelezőben annak ellenére is, hogy a — papíron — tavaly május végén megkezdett munkálatoknak alig a negyedével vannak készen.

  Érdekes jelenségre figyeltek fel a munkavégzésben érintett két település lakosai: Apaserv-formaruhás munkások rendszeresen bontják fel a vezetékekre már visszatöltött földréteget és dolgoznak ott, ahol pár nappal vagy héttel korábban már késznek mondott munka nyomán visszatemették a gödröket. Nagy József, Pálfalva község polgármestere elmondta, sajnos, gyakran előfordul, hogy a munkagépek átvágják a vízvezetéket, és csak a gödrök visszatömése után, az előszivárgó vizet látva, észlelik, hogy csőrepedés van. Másik oka az ismételt munkavégzésnek, tette hozzá a polgármester, hogy telekelosztás vagy új utca nyitása esetén újabb csatlakozás beépítésére van szükség.

  Az Ombodot és Szatmárpálfalvát érintő munkálatok projektjébe van belefoglalva a szatmárudvari csatornahálózat kiépítése is, a három munkálat elvégzése közel harmincmillió lejébe kerül az Apaservnek. Szatmárudvariban 18, Szatmárpálfalván és Ombodon összesen 11 kilométernyi csatornavezetéket helyeznek el a talajban, a három településen összesen nyolc szivattyúállomás gondoskodik majd a szennyvízelvezetés biztosításáról.

  Princz Csaba

   

  Cookie