×
2020. 09 24.
Csütörtök
Gellért, Mercédesz
24 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.33 RON
Sport

Olasz edzőt hozott a VSK

2019.11.14 - 00:12
Megosztás:
Olasz edzőt hozott a VSK

Két évvel ezelőtt bajnokságot nyert Olaszország egyik legjobb csapatával Mauro Procaccini.

Kisebb meglepetésre, nem tér vissza a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatához Maikel Lopez, ugyanis a kínai csapatának a tulajdonosai nem kívánták felbontani a spanyol érvényes szerződését. Pedig a montenegrói Goran Boskovic távozása után a klub vezetőségébe majd’ biztosra vették Lopez visszatérését, de ez most nem történt meg.

Mauro Procaccini lett a befutó, tehát először dolgozik majd a román élvonalban majd olasz szakvezető.

Az 51 éves edző első élvonalbeli munkáját 2010 februárjában kapta meg a Parma női csapatánál, és itt dolgozott 2016-ig, két idény kivételével. Ekkor Nigéria válogatottjának másodedzői állását vállalta el rövid időre, majd Kínába szerződött a Shanxi Flame csapatához, ahonnan 2017 márciusába, az idény végén távozott, és hazatért Olaszországba, a női élvonal egyik legnevesebb együtteséhez, a Famila Wüber Schiohoz, amelyikkel bajnokságot és Olasz Szuperkupát is nyert. Abban az évben, a Procaccini vezette Schio az Euróligában egészen a negyeddöntőig jutott el.

Az olasszal a kispadon a VSK-nak ismét bajnoki aranyra esélyes csapatként kell felálljon. A Női Közép-Európa Ligában kissé leszerepeltek a lányok, de még menthető a helyzet. Ugyanakkor december elején a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC ellen játszik az együttes a Román Kupa második fordulójában, ekkor kiderülhet, hogy mennyire volt jó választás Procaccini szerződése.

Pesek Attila

Cookie