×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Országban

Oltakozás a rácsok mögött

2021.10.16 - 14:37
Megosztás:
Oltakozás a rácsok mögött
Fotó: antena3.ro
A hazai börtönökben fogva tartottak esetében hatvan százalékos az Covid19-átoltottság. A járványhelyzet ellenére a büntetés végrehajtási intézetekben tovább zajlanak az oktatási, nevelési tevékenységek.

A hazai börtönökben több mint kétszeres az átoltottság a hazai átlagnál. A fogvatartott személyek 73 százaléka megkapta a koronavírus elleni védőoltást – tájékoztatott az Országos Börtönigazgatóság (ANP) az AGERPRES hírügynökségnek október 15.-én pénteken kiküldött közleményében.

Az igazgatóság megemlíti ugyanakkor, hogy a járványhelyzet ellenére a börtönökben tovább zajlanak az oktatási, nevelési tevékenységek, megtették a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy minden egyes büntetés-végrehajtási egység szintjén legyen kapacitás a fogvatartottak különböző szakmákban történő képzésére.

Ebben a folyamatban bizonyos képesítéssel rendelkező fogvatartottak és a társadalmi visszailleszkedést segítő szakemberek egyaránt részt vesznek.
Az ANP középtávú tervei között szerepel a büntetés-végrehajtási rendszer infrastruktúrájának fejlesztése annak érdekében, hogy a fogvatartottak számára legalább 7000 új munkahelyet biztosítson. A cél az, hogy minden börtönnek legyen saját, termelői tevékenységekre kijelölt és felszerelt helyisége. SZFÚ

 

Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál
Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.
Cookie