×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Ombodon kémény, Tasnádon BMW égett

2021.03.27 - 10:52
Megosztás:
Ombodon kémény, Tasnádon BMW égett
A gyors közbelépésnek köszönhetően az ombodi ház tetőszerkezete nem kapott lángra / Fotó: Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség
Csütörtökön este, pár perccel 20 óra után riasztották a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget, mert kigyulladt egy ombodi lakóház kéménye.

A helyszínre két habbal-vízzel oltó autó és 11 lánglovag sietett, gyors közbelépésüknek köszönhetően pedig csak a kémény és annak kürtője rongálódott meg, a tűz szerencsére nem terjedt át sem a ház tetőszerkezetére, sem magára az épületre. A szakértők megállapítása szerint a lángok a nem megfelelően szigetelt és kikotoratlan kéményből kipattanó szikra vagy parázs miatt csaptak fel.

Nem sokkal később, 21 óra 30 perckor bevetésre riasztották a tasnádi hivatásos tűzoltókat is — a kisvárosban egy leparkolt BMW gyulladt ki, s bár a lánglovagok percek alatt a helyszínen voltak, az autó teljesen kiégett. Megállapításuk szerint a tüzet elektromos rövidzárlat miatti szikra okozhatta.

Sz.K.M.

Tűz ütött ki a dési papírgyárban
Tűz ütött ki csütörtökön a dési papírgyár egyik csarnokában - jelenti a Kolozs Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).
Tűz ütött ki egy marosvásárhelyi panelházban; több mint harminc személyt evakuáltak
Tűz ütött ki kedd reggel Marosvásárhelyen, a Petru Dobra utca 13-as szám alatti panelházban - jelenti a Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).
Hatalmas tűz pusztított a szászrégeni Dalin bútorgyárban, három gyártócsarnok teljesen leégett
Több mint 60 tűzoltó hét órán keresztül oltotta péntekről szombatra virradóan a szászrégeni Dalin bútorgyárban kitört tüzet, amelynek következtében három gyártócsarnok teljesen leégett, két másik épület pedig megrongálódott.
Cookie