×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Önkéntes beteglátogatók találkoztak

2021.09.07 - 08:25
Megosztás:
Önkéntes beteglátogatók találkoztak
Egyházmegyénk önkéntes beteglátogatóinak találkozóját szeptember 2-án, csütörtökön tartották Szatmárnémetiben, amelynek Középpontban Szent Kalkuttai Teréz anya imája állt.

A kezdő imát követően a beteglátogatók megosztották, mit jelent számukra az Isteni Gondviselés, hogyan tapasztalják meg minden nap az Úr szerető jelenlétét az életükben, és azt, hogy Isten a tenyerén hordozza őket. Beszámoltak az elmúlt találkozó óta megélt örömökről és nehézségekről.

Az utóbbi időben a vírus okozta korlátozások miatt, nem tudtak személyesen jelen lenni a kórházakban a betegek mellett, de a szolgálatukat folytatják a betegekkel való telefonos beszélgetésekkel, és az értük végzett imával. Az ima jelentőségét, megtartó erejét személyesen is megtapasztalták, a vírus okozta betegség időszakában, ugyanakkor hálás szívvel gondolnak vissza a kegyelmekre is. Többen beszámoltak arról, hogy a betegség napjaiban megélték, hogy mit jelent kiszolgáltatottnak, erőtlennek lenni, és milyen sokat jelent az életükben a hit, az Istenre való ráhagyatkozás. Ebben a helyzetben is támogatást jelentett, hogy sokan imádkoznak értük, és telefonhívások alkalmával bátorító, bíztató szavakat kaptak.

Gáspár Annamária kórházpasztorációs referens vezetésével az önkéntesek átelmélkedték a Gondviselés éve szimbólumát, logóját, ami nagyon szépen összecseng Szent Kalkuttai Teréz anya: „Értékes vagy a szememben” című imájával.

Isten örök szeretetével gyöngéden átöleli a teremtett világot. „Isten tenyerén” hordozza a saját képére és hasonlatosságára teremtett embert, aki életével, munkájával, imádságával ad hálát Istennek a teremtett világ szépségéért, gazdagságáért. „És mindannyian fontosak vagyunk neki: az a haldokló az utcán – számára értékes valaki, az a milliomos – szintén fontos neki, az a bűnös – szintúgy értékes az Ő szemében. Mert szeret minket.” (részlet Teréz anya imájából). Ennek a szeretetnek a legnagyobb ajándéka az ember számára az örök élet, hiszen Isten nemcsak megteremtette, élteti, megtartja, hanem az örök élettel szeretné megajándékozni őt.

Gáspár Annamária átadta az önkéntes beteglátogatóknak az Árpád-házi Szent Erzsébet Nőszövetség tagjai által készített és a betegek számára felajánlott rózsafüzéreket, amelyeket a beteglátogatók eljuttatnak majd a kórházakba lévőknek.

Az Egyházmegyei Kórházpasztorációs Iroda önkéntes beteglátogatói, találkozásaik alkalmával rendszeresen imádkoznak a betegekért, hozzátartozóikért, orvosokért, ápolókért. Most is így zárták találkozójukat, és reménnyel tekintenek előre, hogy közeleg az idő, amikor személyes jelenléttel is megerősíthetik a betegeket abban, hogy Isten a nehéz helyzetben is örök szeretettel szereti őket.
Szatmárnémetiben, a kórházakban kifüggesztett – a 0743 097 701-es telefonszámon rendszeresen hívhatják Gáspár Annamária kórházpasztorációs referenst azok a betegek és hozzátartozóik, akik szeretnék, ha az atyák meglátogatnák a betegeket, és a szentségekkel ellátnák őket.

Faszerkezetes Mercedes a retroparádén
Nyolcvannál is több veteránautó-tulajdonos vett részt a szombati szatmárnémeti retroexpón. Délig voltak kint a főtéren a patinás járgányok, délután klubtalálkozóra vitték azokat Sándorhomokra.
Megnyílt az Őszi szalon!
Október 14 és december 15 között tekinthetőek meg a szatmárnémeti polgármesteri hivatal földszinti kiállítótermében az Őszi szalon kiállítás művei. A belépés ingyenes.
Betekintést nyerhetünk a  restaurátorok munkájába
A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén nyílt meg tegnap a múzeum Regionális Restaurálási Laboratóriumának kiállítása.
Cookie