×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Online folytatódik az oktatás hétfőtől a végzős osztályok számára

2021.04.12 - 09:50
Megosztás:
Online folytatódik az oktatás hétfőtől a végzős osztályok számára
Elkezdődött hétfőn a tanítás a nyolcadikosok, tizenkettedikesek és tizenharmadik osztályosok számára. Az oktatás online zajlik.

A végzős (nyolcadik, tizenkettedik és tizenharmadik) osztályok számára nem módosult a tanév, a két húsvéti vakáció között (április 12 - április 29) ők online tanulnak, majd április 30-ától május 9-éig vakáción lesznek.

A többi iskolás számára a tavaszi vakáció május 4-éig tart.

Az országos vizsgák időpontja nem változott, tehát a nyolcadikosok június 22-e és 25-e között vizsgáznak, az írásbeli érettségit június 28-a és július elseje között tartják.

Az óvodások, előkészítő osztályosok, 1-7. osztályosok és 9-11. osztályosok számára a második félév június 25-éig tart.

AGERPRES

Kilenc hónap a magyar film napján
A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara pénteken, április 30-án egy rendhagyó eseménysorozattal ünnepli a magyar film napját. Az online eseményekhez bárki bármikor csatlakozhat.
Több ezer táblagépet, laptopot osztottak ki
Szatmár megyébe az online oktatás időszakában több ezer táblagép és laptop érkezett több mint egymillió euró összértékben, számolt be Anişoara Boitor főtanfelügyelő. A technikai eszközökkel segítették elő, hogy a diákok bekapcsolódhassanak az online oktatásba.
A héten megtörténhet a kifizetés
A felzárkóztató órákat tartó pedagógusok még az ortodox húsvét előtt megkaphatják járandóságaikat, nyilatkozta Sorin Cîmpeanu; ez országosan 1 752 000 lejre rúgó összeget jelent.
Cookie