×
2020. 07 10.
Péntek
Amália
26 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Online is követhetjük a benzinár alakulását

2019.07.03 - 12:26
Megosztas :
 • Online is követhetjük a benzinár alakulását

  Az Országos Versenyhivatal által elindított új honlapnak köszönhetően nyomon követhetjük az üzemanyagárak alakulását szerte az országban. Akár a legközelebbi benzinkutakra is rákereshetünk.

  Július 1-jétől kezdődően bárki felkeresheti az Országos Versenyhivatal által elindított https://monitorulpreturilor.info/ nevet viselő honlapot, amelyre kattintva pontos információkat kaphatunk arról, melyik üzemanyagtöltő állomáson milyen áron juthatunk hozzá a különböző típusú üzemanyagokhoz — áll a hivatal közleményében.

  „A bárki számára ingyenesen elérhető weboldalon a fogyasztók megtudhatják, melyek a tartózkodási helyükhöz legközelebbi üzemanyagtöltő állomások, illetve azt is, az adott pillanatban mennyiért lehet tankolni a közelben lévő kutakon. Ennek köszönhetően az autósok minden olyan fontos információt kézhez kapnak, amely döntő szerepet játszhat a tankolásról való döntés során” — fogalmaz sajtóközleményben Bogdan Chiriţoiu, a versenyhivatal elnöke.

  Az üzemanyagár-figyelő rendszer nem csak számítógépről érhető el, mobiltelefonunkról is bármikor rákereshetünk az információkra. Úgy az Android, mint az iOS operációs rendszerrel rendelkező telefonokra készült egy applikáció, melyet értelemszerűen a Play áruházból vagy az AppStore-ból lehet letölteni.

  Az üzemanyagár-figyelő hálózat tanulmányozásakor információt kaphatunk a standard és a prémium benzin árai mellett a dízel és a LPG tarifájáról, ugyanakkor az elektromos töltési lehetőségekről is tájékoztat minket az applikáció.

  A rendszer egyelőre a piac legnagyobb szolgáltatóit figyeli, így lehetőségeink a leggyakrabban utunkba eső kutakra korlátozódnak, úgymint az OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar és Gazprom.

  A július 1-jétől indított online rendszer kialakítását az Országos Versenyhivatal saját forrásaiból valósította meg, mintegy 305 880 euró ráfordítással, fő partnere pedig a fogyasztóvédelem volt — írja a közlemény.

   

  Bajnai Botond

   

  Cookie