×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
17 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Online kérdőíves felmérést készít az Erdélystat

2020.04.02 - 09:16
Megosztás :
  • Online kérdőíves felmérést készít az Erdélystat

    Társadalmi célú online kutatás készül az internethasználó erdélyi magyarok körében a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, a sok válasz hozzájárulhat az eredmények reprezentativitásához.

    Koronavírus-járvány: mennyire vagyunk veszélyeztetettek, milyen nehézségekkel szembesülünk, milyen gazdasági és társadalmi következmények várhatók, mi lesz az idei tanévvel? — ezekre a kérdésekre keresi a választ az Erdélystat online kérdőíves felmérése, amely április első két hetében zajlik. A kutatás az internetet használó, felnőttkorú erdélyi magyarokra terjed ki, s a felmérés három nagyobb témára fókuszál: a lakosság érintettségére és attitűdjeire, a járvány gazdasági és szociális hatásaira, valamint a jelenlegi oktatási helyzetre.

    A kutatás társadalmi céllal, önkéntes alapon készül, az eredmények pedig nyilvánosak lesznek. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy lehetőségeik szerint kapcsolódjanak be a felmérés népszerűsítésébe, amennyiben fontosnak, hasznosnak vélik azt. Lényeges lenne, hogy pedagógusok, lelkészek, vállalkozók, civil és szociális szervezetek is bekapcsolódjanak, megosztva a kérdőív elérhetőségét közösségi oldalakon, levelezőlistákon, saját honlapjukon. A nagyszámú válasz hozzájárulhat az eredmények reprezentativitásához, és nagyon fontos, hogy a szociálisan leginkább érintett társadalmi rétegek is minél nagyobb arányban válaszoljanak. A kérdőív kitöltése 10–15 percet vesz igénybe, a válaszadás önkéntes és névtelen, az eredmények statisztikai feldolgozását követően kizárólag összesített adatok kerülnek publikálásra. A kérdőív az alábbi linken érhető el: https://felmeres.sodiso.ro/index.php/384283.

    Cookie