×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Online tanítás a Steinhartban

2021.10.17 - 08:05
Megosztás:
Online tanítás a Steinhartban
Fotó: Illusztráció/army.mil
A megyei bizottság a tanfelügyelőség és a DSP javaslata értelmében október 17. és 28. között a szatmárnémeti Nicolae Steinhardt Ortodox Líceum áttér az online oktatásra.

Hétfőtől, október 17-től Szatmár megyében elsőként online oktatásra tér át a megyeközpont-beli Nicolae Steinhardt Ortodox Líceum, derül ki a Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság október 15-ei 69-es határozatából.

A megyei bizottság a tanfelügyelőség és a közegészségügyi igazgatóság javaslata értelmében a tanügyiminisztérium és egészségügyi tárca közös rendeletében foglaltak alapján jóváhagyja, hogy október 17. és 28. között a Nicolae Steinhardt Ortodox Líceum áttérjen a kettes forgatókönyvre, és online oktatás zajlik majd az intézményben, mivel az osztályok több mint felében van igazolt koronavírusos eset.

A közös rendelet azt írja elő, hogy ha egy osztályban egy gyerek megfertőződik, a közösség online oktatásra tér át, s amennyiben a tanintézmény osztályainak több mint fele online oktatásra tér át, akkor lehet kérni, hogy a tanintézményben a kettes forgatókönyv szerint folytatódjon az oktatás. S.B.

 

Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál
Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.
Cookie