×
2020. 10 28.
Szerda
Simon, Szimonetta
9 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.33 RON
Belföld

Orban: A határőrök az élvonalban küzdöttek az új koronavírus terjedésének megakadályozásáért

2020.07.24 - 14:13
Megosztás:
Orban: A határőrök az élvonalban küzdöttek az új koronavírus terjedésének megakadályozásáért
A határrendőrök az élvonalban küzdöttek az új koronavírus terjedésének megakadályozásáért - üzente Ludovic Orban miniszterelnök pénteken, a Román Határrendészet ünnepe alkalmából.

'Ma van a Román Határrendészet napja, mindazoké, akik őrzik az ország határait és a határátlépés törvényes feltételeinek tiszteletben tartását. Az utasok és járművek gördülékeny határátkelésének biztosítása mellett ennek az elit struktúrának az is a - nehéz, olykor veszélyes - feladata, hogy megelőzze a határátlépéssel kapcsolatos bűnözést és az illegális migrációt. Mindezek mellett ebben az évben, a pandémia miatt a határrendészet gyakorlatilag a hatóságok erőfeszítéseinek élvonalában állt az új koronavírus terjedésének megakadályozásában' - olvasható a miniszterelnök soraiban.

Orban felidézte, hogy a járvány alatt a határrendőrök heteken keresztül maximális kapacitással dolgoztak, hogy elejét vegyék a vírus terjedésének és ugyanakkor lecsökkentsék a várakozási időt. 'Ha Romániának sikerült eddig elkerülni olyan súlyos helyzeteket, amelyekkel más országok szembesültek a járvány miatt, úgy vélem, az a határőröknek is köszönhető' - írta a kormányfő.

Meghalt egy koronavírussal fertőzött egészségügyi asszisztens
Meghalt egy koronavírussal fertőzött egészségügyi asszisztens, aki az aradi megyei sürgősségi kórházban dolgozott.
Romániának az OECD-hez való csatlakozás melletti elköteleződését hangsúlyozta Párizsban Ludovic Orban
Megbeszélést folytatott kedden a franciaországi látogatáson tartózkodó Ludovic Orban miniszterelnök a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárával, Angel Gurriával. A kormányfő beszédet mondott az OECD Tanácsának párizsi ülésén, hangsúlyozva Románia elköteleződését a szervezethez való csatlakozás mellett.
Rafila: A kommunikáció volt eddig a járvány kezelésében illetékes hatóságok gyenge pontja
A kommunikáció volt eddig a járvány kezelésében illetékes hatóságok gyenge pontja - véli Alexandru Rafila professzor.
Cookie