×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
16 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Orban: Egyetlen politikai vezető sem beszélhet ezután amnesztiáról vagy közkegyelemről

2019.05.27 - 06:32
Megosztás:
 • Orban: Egyetlen politikai vezető sem beszélhet ezután amnesztiáról vagy közkegyelemről

  Mától egyetlen politikai vezető sem beszélhet amnesztiáról vagy közkegyelemről - közölte vasárnap este az exit-poll eredmények ismertetése után Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

  "Mától fogva egyetlen politikai vezető sem beszélhet amnesztiáról, közkegyelemről vagy az igazságszolgáltatás sürgősségi kormányrendeletekkel való porrá zúzásáról. Köszönetemet fejezem ki azoknak a polgároknak, akik elmentek szavazni és a PNL-re voksoltak. Biztos vagyok benne, hogy a szavazatok megszámlálása után a PNL az első helyen lesz a pártok között az európai parlamenti választásokon. (...) Gratulálok ellenzéki partnereinknek az elért eredményhez. Világos, hogy jelenleg többségünk van egy olyan legitim kormány támogatásához, amely valóban a polgárokat képviseli. (...) Ami a többieket illeti, világosan megmondom nekik: akik ma kormányon vannak - gyorsan menjenek haza, holnap mondjanak le, különben az emberek állítják félre őket. A mai szavazás egyértelműen azt mutatja, hogy a jelenlegi többségi koalíciónak már nincs legitimitása Románia kormányzásához, a polgárok mai szavazata határozott és egyértelmű változást sürget Romániában, és világosan mutatja, hogy az emberek túlnyomó többsége már nem fogadja el, hogy egy olyan koalíció legyen hatalmon, amely csúfot űzött a románokból - mondta Orban a PNL székhelyén adott nyilatkozatában.

   

  Felkérte az ellenzéki pártok képviselőit, hogy valamennyi szavazókörzetben 'árgus szemekkel figyeljenek', és biztosítsák a számlálás helyességét, hogy a szavazás eredményei megfeleljenek a polgárok által kifejezett akaratnak.

   

  "Soha nem fogom elfelejteni, hogy a Szociáldemokrata Párt ismét megalázta a külföldön élő testvéreinket, órákig tartották őket sorban, nem engedték, hogy gyakorolhassák a szavazati jogukat, pedig a választásokat megelőzően egy hónappal ismételten kértem őket, hogy növeljék a szavazókörzetek számát, növeljék a szavazófülkék számát, gyorsítsák a szavazási folyamatot, ellenkező esetben ismét bűncselekményt követnek el azáltal, hogy akadályozzák a szavazati jog érvényesítését" - mondta Orban.

  AGERPRES/(RO - szerző: Dana PICIU, szerkesztő: Andreea ROTARU; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

  Cookie