×
2020. 08 03.
Hétfő
Hermina
25 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Orban: Felelősséget fog vállalni a kormány egy törvénytervezet-csomagért

2019.12.07 - 08:37
Megosztás:
 • Orban: Felelősséget fog vállalni a kormány egy törvénytervezet-csomagért

  Felelősséget fog vállalni a kormány a parlament előtt egy törvénytervezet-csomagért, amely az igazságügyi törvények módosítását, a 2019/51-es sürgősségi kormányrendelet eltörlését és a költségvetési plafon törvényét tartalmazza - közölte pénteken Ludovic Orban miniszterelnök.

  A kormányülés kezdetén Orban bejelentette: felelősségvállalással fogja elhalasztani a kormány az igazságügyi törvényekben leszögezett határidőket a bírák korhatár előtti nyugdíjazására, a bírói testületek háromtagúra bővítésére és a bírói karrier megkezdéséhez szükséges szakmai tapasztalat 2-ről 4 évre emelésére vonatkozóan. 'Az a tervünk, hogy jövő évben hatályon kívül helyezzük ezeket az előírásokat, hogy azok többé ne létezzenek, és ne kelljen év végén halasztani őket' - mondta a miniszterelnök.

  A három terminus elhalasztása után a kormány a 2019/51-es kormányrendeletet is hatályon kívül fogja helyezni, hogy lehetővé váljon az iskolába való ingázás költségeinek megtérítése.

  Felelősséget fog vállalni továbbá a kabinet a költségvetési plafon törvénytervezetéért is, mert ez szükséges ahhoz, hogy később el tudják fogadni az állami költségvetés törvényét - mondta Orban.

  AGERPRES

   

  Cookie