×
2020. 09 26.
Szombat
Jusztina
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Őrizetben a kettős gyilkos

2019.12.12 - 17:05
Megosztás:
Őrizetben a kettős gyilkos

Egy 42 éves, büntetett előéletű s miniamnesztiával szabadult helybéli férfit gyanúsítanak a felsőberekszói kettős gyilkosság elkövetésével.

Tegnap kora délben a Szatmár Megyei Törvényszék melletti Ügyészség ügyészei elrendelték a 42 éves, felsőberekszói illetőségű P. Marin 24 órás őrizetbe vételét, aki alaposan gyanúsítható a december 10–én történt brutális kettős gyilkosság elkövetésével. Az ügyben a nyomozás folytatódik a részletek pontos tisztázása érdekében, ugyanakkor megkezdődött a gyanúsított kihallgatása is — a férfi visszaeső bűnöző: 2015–ben gyilkossági kísérlet miatt 6 év börtönbüntetésre ítélték, miután kegyetlenül összeverte feleségét, alig három év múltán, tavaly májusban azonban kihasználva a miniamnesztia nyújtotta lehetőséget, kérvényezte szabadlábra helyezését és ki is engedték. Szabadlábra helyezését követően Franciaországba ment dolgozni, ahol kapcsolatba került falubelijével, az 53 éves áldozat fiával, majd nemrég visszatért Felsőberekszóra.

Az ügyészek feltételezése szerint rablási céllal hatolt be az áldozat házába (nem tartják kizártnak, hogy esetleg P. Marin hazatértekor nagyobb pénzösszeget hozott az áldozatnak a fiától, vagy külföldi tartózkodása során orrontotta meg, hogy az rendszeresen küld haza pénzt — erre majd a kihallgatások során derül fény), amelyet abban az időpontban üresnek vélt, a nő azonban tetten érhette, de a brutális támadás meglepetésszerűen érte, ugyanis testén nem találtak védekezésre utaló nyomokat, s az asszonyt egy henger alakú tárggyal agyonverte. Szerencsétlen véletlen folytán épp ekkor lépett be a házba a második, 65 éves áldozat, a meggyilkolt nő szomszédasszonya és jó barátnője, aki a paplanárusoktól vásárolt portékát akarta megmutatni, a gyanúsított pedig őt is megölte, hogy ne tudja azonosítani, a holttesteket a paplannal letakarta, a ház ajtaját kulcsra zárta és elmenekült.

A holttestek felfedezését követően a gyanú két, paplanokkal házaló, roma származású férfira terelődött, akik a gyilkosság időpontjában jártak a faluban, többszöri kihallgatásukat követően azonban elengedték őket — a házalók az egyik hirportál számára részletesen elmesélték a történteket: a 65 éves nő több paplant is megvásárolt tőlük, egyet azonban meg akart mutatni a barátnőjének, s be is lépett annak házába, ekkor látták utoljára. Több mint 20 percet várakoztak autójuk mellett, végül a nő férjéhez mentek s kérték, vagy visszahozza az árut vagy kifizeti az árát, hogy tudjanak továbbmenni, de a férjnek sem sikerült bejutni a házba, akárcsak az időközben oda érkezett rokonoknak sem — végül megkapták a pénzüket és továbbautóztak Szelestyehutáig, ahol a rendőrök és a kommandósok megállították őket. Miután a paplanárusok tisztázódtak a gyanú alól, a rendőrség nyomkereső kutyával járta végig Felsőberekszót, a kutya pedig P. Marin házánál jelzett, sőt a férfi ruháin vérnyomokat is találtak, amelyek állítása szerint egy állat levágásakor kerülhettek oda — hogy valóban állati vagy inkább emberi s az áldozatoktól származó vérnyomokról van–e szó, azt a laboratóriumi vizsgálatok állapítják majd meg.

 

Cookie