×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
23 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Összefognak a gimnáziumok

2016.02.11 - 11:05
Megosztas :
  • Összefognak a gimnáziumok

    A Kárpát-medence református iskoláinak tanárai és diákjai 2010 óta minden év végén adománygyűjtést szerveznek. A Kárpát-medencei Református Oktatási Alap céljaira befolyt összeg rendeltetése, hogy segítséget nyújtson nehéz helyzetben lévő, Magyarország határain kívül működő református oktatási/nevelési intézményeknek, illetve segítse ilyen intézmények elindítását.

    A program ebben az évben is több célt szolgál: a végvárprogram magyar református óvodák és általános iskolák indításában segít, míg a megmaradási program a református intézmények működését támogatja, melyek egyáltalán nem vagy csak kis mértékben kapnak állami támogatást. A Magyar Bibliatársulattal együttműködve pedig minden Kárpát-medencei refis kilencedikest megajándékoznak egy új fordítású Bibliával.

    A Szatmárnémeti Református Gimnázium kilencedikesei nemrég vették át a Bibliákat, a diákpresbitérium és Ilonczai Zsombor iskolalelkész pedig ezúttal is megrendezte az iskolában a gyűjtést. Mint megtudtuk, 1404 lejt gyűjtött a szatmári iskola, melyet el is küldtek az alapba. „Az adománygyűjtést minden református gimnáziumban megrendezik, az összegyűlt összeget pedig a Magyar Református Generális Konvent megduplázza. Az adományokból négy kárpátaljai református oktatási intézmény fenntartását segítik, ezek ugyanis semmilyen állami támogatásban nem részesülnek. A gyűjtésből épületbővítést is támogatnak azokon a településeken, ahol új óvodai csoportok, iskolai osztályok indulnak” — magyarázta a lelkipásztor.

    Cookie