×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
9 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

Összesen 2055 lej fegyelmi büntetést osztott ki az AJF

2019.05.08 - 13:27
Megosztás :
 • Összesen 2055 lej fegyelmi büntetést osztott ki az AJF

  Négy mérkőzés eredménye dőlt el zöldasztalnál kedd késő délután a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) fegyelmi bizottságának az ülésén.

  Igaz, egyik esetben sem született meglepetés, ugyanis olyan Liga 4-es és Liga 5-ös csapatok büntetéséről kellett dönteni, akik nem jelentek meg a kitűzött bajnoki meccseken. Így a Liga 4-ben a Kismajtényi Crasna – Óvári Someşul és a Lázári Voinţa – Egri Sasok meccseken, illetve a Liga 5-ös Kökényesdi Ugocsa – Erdődi Cetate mérkőzésen a házigazdák kaptak 3 pontot, míg a hiányzó negyedosztályos vendégeknek egyenként 400 lejes bírságot, az ötödosztályos hiányzónak pedig 300 lejes büntetést szabott ki az AJF. A Szopori Dacia – Újmárnai Platanul találkozót kérésre Újmárnában rendezték volna, de oda nem utazott el a szopori csapat, ezért a Platanul zöldasztalnál nyert 3–0-ra és kapja a 3 pontot, míg a Daciának 300 lej büntetést kell kifizetni.

  A Szamosdobi Voinţa – Bábcai Voinţa negyedik vonalbeli találkozón a vendégek küldötte, Vasile Șimoncát büntette a bíró, és sportszerűtlen magatartás miatt kiküldte a pályáról. Az AJF is bírságolta: egy fordulóra eltiltották, és 300 lej bírságot szabtak ki rá.

  A Csanálosi Kneho sem úszta meg büntetlenül, miután az egyik szurkolója sörös dobozt dobott a pályára az Érkávási Olimpia elleni Liga 5-ös bajnoki találkozón. Az írásos figyelmeztetés mellett 200 lej büntetést is kiszabtak a klubra.

  A Piskolti Unirea játékosának, Cosmin Bodeának is lesz ideje átgondolni, hogy a sportszerűtlen viselkedés súlyos büntetésekkel jár: a Nagykárolyi VSK Victoria elleni hazai Liga 4-es bajnokin a bírók személyét sértő kifejezések használata miatt lett kiállítva, viszont a játékos utána sem csillapodott. 4 fordulóra lett eltiltva, továbbá 75 lej bírságot kell kifizetnie.

  1 forduló eltiltás + 20 lej bírság: Lakatos Tibor (Pusztadaróci Recolta), Varga Levente (Sárközújlaki AS), Kiss József (Halmi Speranța), Kenderes Ferenc (Börvelyi Stăruința).

  Pesek Attila

  Cookie